Trakya Bölgesi'nde yaptığı fuarlar ve yatırımlarla dikkat çeken TÜYAP, bölge için yeni projeler hazırlıyor. TÜYAP Genel Müdürü Serdar Yalçın, "Trakya Bölgesi'nin önemi her geçen gün artıyor. Bölge sadece tarımla değil gelişen sanayisiyle de Türkiye'nin yeni yıldızı olacak" diyor. 1979’da İstanbul’da kurulan TÜYAP kısa sürede farklı illerde de yatırımlar yaptı. İstanbul dışında Bursa, Konya, Diyarbakır ve Adana’da fuar alanları bulunan şirket Trakya’da düzenlediği fuarlarla bölgeye olan inancını ortaya koyuyor. TÜYAP Genel Müdürü Serdar Yalçın, “Trakya Bölgesi’nin önemi her geçen gün artıyor. Bölge sadece tarımla değil gelişen sanayisiyle de Türkiye’nin yeni yıldızı olacak” diyor. Beylikdüzü İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi. İstanbul-Edirne otoyolu üzerine son yıllarda yüzlerce konut projesi yapılırken alışveriş ve ticaret merkezleri de bölgede yükselmeye başladı. TÜYAP Genel Müdürü Serdar Yalçın sanayinin bazı bölgelerde sıkışıp kaldığını, bu sektörlerin kurtuluş için Trakya Bölgesi’ni yatırım merkezi olarak seçmeleri gerektiğini vurguluyor. Serdar Yalçın, “İstanbul batıya doğru sürekli büyümeye devam edecek. Özellikle 3’üncü köprü yolunun inşasıyla birlikte Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne yeni birer cazibe merkezi olacak. Bu öngörüye sahip olan yatırımcılar bu alanda yatırım yapmaya başladılar” diyor. 2000’li yılların başında İstanbul’un batısının şehre uzaklığı nedeniyle kabul görmemesinin büyük eksiklik olduğunu aktaran Yalçın, “Gelecek batıda” şeklinde konuşuyor.
Son durak TÜYAP
İnşasına Mart 2011 tarihinde başlanan TÜYAP-Avcılar metrobüs hattı hizmete girdi. Yaklaşık 79 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs hattı TÜYAP ile Kadıköy arasındaki 50 kilometrelik mesafeyi 82 dakikaya düşürdü. Günde taşınacak bir milyon yolcu ile birlikte E-5 karayolunun taşıma kapasitesi yaklaşık olarak iki katına çıkacak. 10 kilometre uzunluğundaki yeni hat üzerinde Avcılar Merkez, Ambarlı, Saadet, Haramidere Sanayi, Hara-midere, Beylikdüzü, Beylikdüzü Belediye, Bizimkent, Hadımköy-Bey-kent ve TÜYAP durakları yer alıyor. Metrobüs durağının bölgeye gelmesinin yatırımların artmasını sağlayacağını ifade eden Yalçın, “Durağın isminin TÜYAP olması bizim için çok önemliydi. Fuar alanına ulaşımın önemini biliyoruz” diyor.
Pazar payımız yüzde 30
TÜYAP’m, fuarcılık sektöründe 32 yıldır düzenli olarak faaliyet gösterdiğini anlatan Serdar Yalçın, TÜYAP grup şirketleri olarak bugüne kadar yurtiçinde bin 154, yurtdışın-da 140 olmak üzere toplam bin 294 fuar gerçekleştirdiklerini kaydediyor. Bu fuarlarda 80 ülkeden 218 bin 57 katılımcı kuruluşa ve 126 ülkeden 31 milyon 921 bin 425 ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarına dikkat çeken Yalçın, 2011 yılında hazırlanan bin 294 fuar ile gerek katılımcı gerekse ziyaretçi bazında yüksek performans gösterdiklerinin altını çiziyor.~
“Fuarlarımızın pek çoğu sıralamada Avrasya’nın en büyükleri arasında bulunuyor, Avrupa ve dünyada da ilk sıralarda yer alıyor” diyen Yalçın, “Endüstri fuarlarının beraberinde kültürel alandaki en önemli etkinliğimiz olan Kitap ve Sanat Fuarı’nın da ülkemizin sosyo-kültürel yaşamına olan katkılarından oldukça memnunuz. Yüksek hizmet anlayışına sahip, istikrarlı bir çizgisi olan fuarlarımız pazarın yüzde 25-30’unu kapsıyor” şeklinde konuşuyor.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?