Kitap

Kobi Doktoru’nun ReçetesiGazeteci M. Rauf Ateş’in yazdığı “KOBİ Doktoru -155 Kritik Soru” adlı kitap Hayat Yayınları tarafından piyasaya çıktı. Yönetim konularında uzmanlaşmış bir iş ve ekonomi gaz...

1.01.2008 02:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

Kobi Doktoru’nun Reçetesi
Gazeteci M. Rauf Ateş’in yazdığı “KOBİ Doktoru -155 Kritik Soru” adlı kitap Hayat Yayınları tarafından piyasaya çıktı. Yönetim konularında uzmanlaşmış bir iş ve ekonomi gazetecisi olan M. Rauf Ateş, teknik deyimler, teşhisler ve reçetelerle dolu bir kitap değil, onlarca soru, yüzlerce tanıklık, çok sayıda yönetici ve iş adamının değerlendirmesinden süzülen konuları kaleme almış. Kitaptaki soru ve yanıtların tamamı, Türk iş dünyasının yaşadığı gerçekleri kapsıyor. Tıptaki koruyucu hekimlik kavramından yola çıkan M. Rauf Ateş, KOBİ’ler için de tam anlamıyla bunu hedefliyor. İçeriğinde özel reçete ve mucizevi tedavi yöntemleri yok ancak özellikle orta ve küçük işletme sahipleriyle yöneticiler için “hastalığı” önceden görmenin yollarını ortaya koyuyor. Yaşanan sorunlar, yükselen trendler, gözden kaçan gerçekler ve örneklerle şirketlere bir anlamda uyarıda bulunuyor.

Kazanmak İsteyenler İçin Yanıtlar
Optimist Yayınları’ndan çıkan “Kazanmak İsteyenler İçin Yanıtlar” adlı kitap, iş yaşamının en zor 74 sorusunu cevaplandırıyor. General Electric’in efsanevi CEO’su Jack Welch ve eşi Suzy Welch tarafından yazılan kitap, 2006 yılında yayınlanan “Kazanmak İstiyorsanız” adlı kitabın devamı niteliğinde. İlk kitaptan sonra Jack ve Suzy Welch’e dünyanın dört bir köşesinden yöneltilen binlerce sorudan yola çıkan kitap, liderlikten küresel rekabete, sert patronlardan ekip çalışmasına kadar birçok konuyu içeriyor. Rastlantı sonucu 74 soru ve yanıtın bulunduğu kitapta; “Çin herkese uygun bir yer midir?”, “Lider doğulur mu yoksa olunur mu?”, “Paris niye yandı?”, “İpler ne zaman kopartılmalı?” gibi ilginç başlıklar yer alıyor.

Yönetim Kurulu Sırları
Yılmaz Argüden tarafından yazılan “Yönetim Kurulu Sırları” adlı kitap, yaşam kalitesi için kurumsal yönetişim ilkelerini anlatıyor. Özel sektörden kamuya, uluslararası kuruluşlardan sivil toplum örgütlerine ve akademik hayata kadar geniş bir yelpazede deneyime sahip olan Dr. Yılmaz Argüden, iş dünyasında başarının sırlarını açıklıyor. Argüden, iyi yönetişim sürecinin temellerini etkililik, tutarlılık, şeffaflık, adil olmak, hesap verebilirlik, katılımcılık, doğru insanları seçme, doğru takımları kurma ve doğru süreçlere işlerlik kazandırmanın oluşturduğunu belirtiyor. Kitap, “Yönetim kurulunda başarılı olmak için dürüstlük veya yetenek yeterli midir?” sorusundan yola çıkıyor.

Yalın Düşünce Nedir?
21. yüzyılın iş sisteminin temeli olarak tanımlanan “Yalın Düşünce”, okura yeni bir düşünme ve varoluş, en önemlisi eylem modeli sunuyor. James P. Womack ve Daniel T. Jones tarafından yazılan ve daha önce Türkiye’de yayınlanan kitap, şimdi gözden geçirilmiş üçüncü baskısıyla tekrar okuyucularla buluşuyor. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota’nın üretim sisteminin analizinden çıkarılan Yalın Model, her düzeyden iş liderlerine ışık tutuyor ve müşterinin taleplerine yoğunlaşmaya çağırıyor.

D & R Kitapları

Dişil Yönetişim
İş, çalışma, hizmet dünyasında kadın kalarak başarılı olmak düşüncesinden yola çıkan “Dişil Yönetişim” adlı kitap, Sedat Özkol tarafından yazılmış ve Feminen Yayınları tarafından basılmış. Uzun yıllar kamuda, özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında ve uluslararası kuruluşlarda üst düzey yönetici olarak çalışan Özkol kitabında, başlangıçta kadınları erkeklerin gerisinde gören “Eril bir yönetici” iken, “Dişil Yönetişim”e neden ve nasıl döndüğünü gerekçeleriyle anlatıyor.

Japon Estetiğinde Sadeliğin Keşfi
Wabi Sabi... Eski bir Japon estetiği olan bu kavram, ahenge uzanan yolda, basit ve sade şeylerin değerini vurgular. Sadeliğin, aslında gerçek mucize olduğunu söyler, daha sade daha iyidir. Richard R. Powell tarafından yazılan ve Resital Yayınları'ndan çıkan “Wabi Sabi” isimli kitap, Doğu felsefesini, doğa yoluyla huzura ulaşmanıza ve onu hayatınızın tüm alanlarında uygulamanıza yardımcı olmak üzere anlaşılması kolay, sade bir dille açıklıyor.

Boğaz’ın Tarihinde Yolculuk
Bayraktar Holding’in yönetim merkezi İzzetâbâd Kasrı’nın tarihinin anlatıldığı Emine Çiğdem Tugay ve Mehmet Selim Tugay tarafından hazırlanan “İzzetâbâd Kasrı Akıntıburnu’ndan Akıp Geçen Zaman” adlı kitap, Boğaz’ın tarihine ışık tutuyor. Kitap, bir yandan Sadrazam İzzet Mehmed Paşa tarafından 210 yıl önce Sultan III. Selim’e mahsus bir biniş (seyir) kasrı olarak inşa edilen ve bugün Bayraktar Holding’in yönetim merkezi olarak kullanılan İzzetâbâd Kasrı’nın tarihini anlatırken bir yandan da okurları Arnavutköy Akıntıburnu’nun 1600 yıllık geçmişinde keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz