Yenilikçi Liderlik Babıali Kültür Yayıncılığı tarafından yayımlanan, “Yenilikçi Liderlik” adlı kitap, yeni fikirleri nasıl yüreklendireceğinize ve bu fikirleri geliştirilmiş ürün ve hizmetlere dön...
Yenilikçi Liderlik
Babıali Kültür Yayıncılığı tarafından yayımlanan, “Yenilikçi Liderlik” adlı kitap, yeni fikirleri nasıl yüreklendireceğinize ve bu fikirleri geliştirilmiş ürün ve hizmetlere dönüştürmek için gerekli olan takım çalışmasını nasıl organize edebileceğinize odaklanıyor. Google, Honda ve 3M gibi gerçek hayat öykülerinden yola çıkan John Adair, organizasyonlarda arzu edilen değişimi sağlamanın açık ve pratik yollarını gösteriyor. Liderliğin nasıl çalıştığına ilişkin anlayış biçimimizi değiştiren John Adair, Yenilikçi Liderlik’te hem özgün fikirler üretebilen bir lider ve takım üyesi olmanıza hem geliştirilmiş iş performansı için gerekli olan yenilikçiliği nasıl besleyeceğinize dair çözümler üretiyor.
İyi Fikir Kazandırır
Şafak Altun’un, “İyi Fikir Her Zaman Kazandırır” adlı kitabı Hayat Yayınları’ndan çıktı. Türkiye’yi değiştiren en parlak fikir ve buluşları anlatan kitap, işe yarar fikir üretmenin zorluklarından başlayarak sıra dışılıktan toplumsal faydaya giden yolculuğu anlatıyor. Dört bölümden oluşan çalışmanın ilk bölümlerinde, Türkiye’nin ekonomi tarihinin kilometre taşlarını oluşturan iyi fikir örnekleri, son bölümde ise iyi fikir bulma yolları anlatılıyor. Verilen örnekler hayatın içinden seçilmiş. Böylelikle Türkiye’yi değiştiren en parlak iş, fikir ve buluşlara ilk kez toplu olarak bir kitapta toplanmış oldu. Kitapta, hikayesi anlatılan kişiler ve markaların çeşitli illüstrasyon ve fotoğrafları da bulunuyor.
İyi Satıcı Olmak
Hakan Okay tarafından yazılan ‘İyi Satıcı Olmak’ adlı kitap, yeni başlayanlar için kişisel satış tekniklerini içeriyor. Hayatın her alanında satış olduğu gerçeğinden yola çıkan yazar, yıllardır satış ve pazarlamanın her alanında çalışmış bir isim. Yazar kitapta, satış işini kariyerinin başında mutlaka olması gereken bir süreç olarak kabul eden yeni elemanlar ile satış işinde kalıp, bunu bir meslek olarak benimseyen veya satış işinde bir deneyime sahip, fakat kendini geliştirmek isteyen kişilere yönelik önerilerde bulunuyor. İyi bir satışçı olmanın ipuçlarının verildiği kitap, satış nedir, satıcı kimdir şeklindeki en temel sorulardan başlayıp, randevu alma, ziyaret, kılık kıyafet, beden dili, kişisel bakım önerileri gibi ayrıntılara kadar iniyor.
Girişimcinin El Kitabı
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan “Girişimcinin El Kitabı”, yeni işini kurup büyütmek için gerekli araçlar ve teknikler hakkında kaleme alınmış. Harvard Business School Press yayınlarından olan kitap, Richard Luecke tarafından yazılmış ve Ümit Şensoy tarafından Türkçeye çevrilmiş. Kendi bağımsız işini kurmak isteyen, ama bu tehlikeli süreçte ne yapacağını bilmeyen genç girişimcilere bir dolu öneride bulunuyor. Kitap, kendi işini kurma serüvenine atılan girişimcilerin yabancısı oldukları bir alanda yollarını bulmalarını sağlayacak bir kılavuz niteliğinde. Girişimcilerin işe sıfırdan değil, belli temel bilgilerle başlamalarını sağlamayı amaçlayan kitap, adeta başarının anahtarını sunuyor. Kitapta fırsatları yakalamak ve değerlendirmek, size en uygun şirket türünü saptamak, iş modeli, strateji ve iş planı oluşturmak gibi başlıklar yer alıyor.
D & R Kitapları
Nasıl Marka Oldular
Neden Kitap tarafından yayınlanan “Nasıl Marka Oldular”, Türkiye’deki başarı öykülerini bir araya toplayan bir çalışma. Marka patronlarından genç girişimcilere tavsiyeleri içeren kitap, gazeteci Eylem Türk tarafından yazılmış. Daha önce Milliyet gazetesinin Business ekinde yayımlanan yazılar, marka olmayı başarmış patronların hayat hikayelerini anlatıyor. Kitapta Mehmet Ali Aydınlar, Murat Dedeman, Rifat Hisarcıklıoğlu, Sena Kaleli, İbrahim Kefeli, Süleyman Orakçıoğlu, Cemalettin Sarar, Mustafa Taviloğlu ve Süleyman Toplusoy gibi girişimcilerin hikayeleri bulunuyor. Kitabın profesyoneller bölümünde ise Ümit Boyner, İbrahim Ayar, Hakan Ergin, Erdal Karamercan ve Agah Uğur yer alıyor.
Yüzyıl Önceki İstanbul
Yunanistan’ın önde gelen yazarlarından Yorgos Theotokas, 20. yüzyıl başlarında İstanbul’da geçirdiği çocukluğundan yola çıkarak son derece sıcak, etkileyici bir roman yazmış. Leonis adını verdiği kitap, o günlerin Taksim’ini, Gezi Parkı’nı, İstiklal Caddesi’ni, Sıraselviler’i içine alan bir çevreyi anlatıyor¬. Kitabın kahramanı Leonis, Taksim’deki lisede okuyan, resim meraklısı bir çocuktur. Aşklar, arkadaşlıklar, birbirinden güzel ve heyecanlı oyunlar, serüvenler arasında geçen bu çocukluk uzun sürmez; savaşın yıkımı başlar. Uzaklarda sürüp giden Birinci Dünya Savaşı, İstanbul’un işgaliyle birlikte burada yaşanan tatlı günlerin sonu olur. Leonis, önce tutkuyla sevdiği Eleni Foka’dan, sonra vatanı bildiği İstanbul’dan ayrılmak zorunda kalır. Yorgos Theotokas yaşanmış olayları ve anıları insan sevgisiyle dolu güçlü bir romana dönüştürmeyi başarmış. Barışa ve İstanbul’un güzelliklerine adanmış bir kitap.
Engellere Rağmen
İş ve spor dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Serdar Bilgili’nin engellilerle ilgili çektiği fotoğraflar ve açtığı sergi 2006 yılında çok konuşulmuştu. Şimdi Serdar Bilgili’nin “Engellere Rağmen” sergisinin kitabı yayımlandı. Engellilerin duygularını, düşüncelerini çektiği fotoğraflarla anlatmaya çalışan ve bunları “Engellere Rağmen” kitabında toplayarak yaşamda engel tanımayanlara ithaf eden Serdar Bilgili’nin kitabının geliri, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’na bağışlanıyor.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?