Nobel İlaç 70.yılını kutladı

Türkiye’nin köklü ilaç şirketlerinden Nobel İlaç, 70. kuruluş yıl dönümünü iş dünyası, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimleriyle Çırağan Sarayı’nda düzenlediği bir etkinlik ile kutladı.

3.10.2024 17:08:080
Paylaş Tweet Paylaş
Nobel İlaç 70.yılını kutladı

Nobel İlaç, 70. kuruluş yıl dönümünü iş dünyası, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan çok sayıda davetlinin katılımıyla Çırağan Sarayı’nda düzenlediği bir etkinlik ile kutladı.

Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye, Kazakistan ve Özbekistan’da bulunan beş kampüsteki 11 üretim tesisi, 6 Ar-Ge merkezinin yanı sıra dünyada 3000’e yakın ruhsat sayısı, farklı coğrafyalara yayılmış 4 binden fazla çalışanı ile uluslararası bir ilaç şirketine dönüşüm anlatıldı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun da katıldığı gecede Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy bir konuşma yaptı. Ulusoy, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün burada 70 yılda yerel bir eczaneden uluslararası bir ilaç şirketine dönüşmemizi kutluyoruz. 1954 yılında abilerim tarafından bir eczanede yazılmaya başlanan bu öykü, her biri işinin ehli olan çalışma arkadaşlarımızın adanmışlıkları sayesinde bugün uluslararası arenada da güçlenerek büyüyen bir başarı hikayesine dönüştü. Geldiğimiz noktadan geriye dönüp baktığımızda; 24 ülkede yapılanması ile 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren, uluslararası ilaç markaları yaratan bir şirket haline geldik.

70 yıl boyunca önceliğimiz yeniliği takip ederek, insan sağlığına en yüksek katkıyı sağlayacak ürünleri geliştirmek ve ülkemizin kalkınmasına destek sunmak oldu. Ülkesiyle birlikte büyüyüp gelişen, 70 yıldır gerçekleştirdiği yatırımlar ve hayata geçirdiği ilkler ile ilaç sektörünün geleceğinin şekillenmesinde de payı bulunan öncü şirketlerden biri olduk. Önümüzdeki yıllarda da ilacı tüm insanlar için erişilebilir kılma hedefine katkı sağlama vizyonumuz doğrultusunda çalışmaya devam ederek daha nice 70 yılları da birlikte kutlayacağımıza inanıyorum"

Gecenin önemli anlardan biri de iş dünyasının önde gelen isimlerinden Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın yaptığı samimi ve esprili konuşma oldu. Eczacıbaşı, konuşmasında Nobel İlaç’ın başarılarla dolu 70 yıllık yolculuğuna işaret etti.

Açılışını 100 kişiden oluşan Budapeste Gypsy Senfoni Orkestrası’nın yaptığı davette, rumba flamenko müziğinin sevilen grubu Chico & the Gypsies de eşsiz performansıyla konuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Gecenin sürprizi ise Süperstar Ajda Pekkan’dı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz