Babacan: Siyasette öngörülebilirlik sorunu var

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye siyasetindeki öngörülemezliğin ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

20.10.2015 12:35:390
Paylaş Tweet Paylaş
Babacan: Siyasette öngörülebilirlik sorunu var
ski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, CNBC-e – NTV canlı yayınında Servet Yıldırım'ın sorularını yanıtladı. Babacan, adaylığıyla ilgili "Adaylığımla ilgili tepkilerin geneli olumlu" dedi.

SİYASETTE ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK SORUNU

Babacan, makro temellerin sağlam olduğunu ancak bunun üzerine reformlar inşa etmek gerektiğini ifade etti. Siyasi istikrarın olmadığı ülkede reform üretilemeyeceğini belirten Babacan, siyasette öngörülebilirlik sorunu bulunduğuna dikkat çekti. Babacan "Ekonomide ne yaparsanız yapın, hukuk olmadan zenginlik olmuyor. Önce siyasi istikrar, ardından ekonomik istikrar ve reformlar olmalı. Siyasi istikrar gücünü demokrasiden almalı. Geçmişe bakarsak tek parti dönemlerinde daha fazla reform yapıldı." dedi.

TÜRKİYE'NİN TUTUNDUĞU EN ÖNEMLİ DAL

"7 Haziran seçimi asla Rusya gibi olmayacağımızı gösterdi. Vaatlerimizin kaynağı 2015 bütçesinde yer alıyor, mali disiplinden taviz yok" diyen Babacan, mali disiplinin Türkiye'nin tutunduğu en önemli dal olduğunu söyledi. Babacan, ilk açıkladıkları emekliye zam uygulamasının 1 Temmuz'da başladığı bilgisini de verdi. Babacan, 1300 TL asgari ücretin iş dünyasına etkisinin yüksek olmayacağını ifade etti.

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan, satın alma gücü paritesine göre GSYH hesaplamasının yeni olmadığını belirterek bunun arkasında bir şey aramamak gerektiğini, burada art niyet aranmaması gerektiğini söyledi. Babacan "Kurun çok hareketli dönemlerinde satın alma gücü paritesi daha sağlıklı" dedi. Büyüme rakamlarına değinen Babacan "Makro istikrar korunması şartıyla, reform yapılmadan Türkiye'nin potansiyel büyüme rakamı yüzde 3-4 civarında" dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz