"Girişimci Kulübü'nden" büyük davet

“Girişimci Kulübü”, Türkiye’nin girişimcilerini bir çatı altında toplama hedefiyle ilerliyor.

1.02.2013 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
"Girişimci Kulübü'nden" büyük davet
“Girişimci Kulübü”, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde kuruldu. Avea’nın işbirliğiyle çalışmalarına başlayan kulüp, Türkiye’nin girişimcilerini bir çatı altında toplama hedefiyle ilerliyor. Kulübün başkanlığını Türkiye’nin öne çıkan girişimcilerinden Yemeksepeti.com’un CEO’su Nevzat Aydın yapıyor. Çok kısa süre önce kurulan kulübün üye sayısı hızla artıyor. 300’ün üzerinde girişimcinin üye olduğu kulüp, Türkiye’nin girişimcilerini bekliyor. Girişimci Kulübü”, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde Türkiye’nin bütün girişimcilerini bir araya getirmek amacıyla hayata geçirildi. Bu oluşum için sektörünün öncü ismi Avea ile işbirliği yapan Capital ve Ekonomist dergilerinin hedefinde, ekonomiye yeni bir soluk kazandırmak, girişimcileri bir network içinde buluşturup vizyon paylaşımlarına olanak sağlamak var.

Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, “İçerik, araştırma ve etkinliklerimizle uzun yıllardır girişimci eko sistemini destekliyoruz. Bu yeni oluşumla birlikte tek çatı altında girişimcilere dokunmayı planlıyoruz. Amaç, Türkiye’de girişimciliği özendirmek, yeni patronlar yaratmak olacak” diye konuşuyor.

FİKİR PLATFORMU
Bu önemli oluşumun başkanlığını yürütecek olan Yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın, Türkiye’de özellikle internet girişimcilerinin başarılı isimler olarak öne çıkmasıyla, girişimciliğin çok daha popüler bir kariyer haline geldiğini söylüyor. Ona göre birkaç yıl önce yeni mezun gençler için iyi bir kurumsal firmaya girmek tartışmasız ilk tercih olurken şimdi birçok genç, girişimcilik konusunda çok daha motive bir durumda. Aydın, finansal destek anlamında da 5 yıl öncesine göre çok daha iyi fırsatlar olduğunu söylüyor ve “Bu, ekosiste-min olumlu geliştiğinin göstergelerinden biri. Makro-ekonomik anlamda da girişimcinin fikir üretiyor olması ve girişimcilik, ülkemiz için özellikle istihdam yaratarak çok önemli bir avantajsağlayacak. Girişimcilerin fikirlerinin yanı sıra, melek yatırımcılar, üniversiteler ve STK’lardan beslenen bu ekosistemde, Girişimci Kulübü de girişimcileri destekleyen bir network olarak sorumluluk alacak” diye konuşuyor.

GİRİŞİMCİ KANI

Girişimci Kulübü’nün destekleyicisi Avea’nın CEO’su Erkan Akdemir ise “Acil durumlardaki kan ihtiyacı gibi Türkiye’nin ihtiyacı olan da girişimci kanı” diye konuşuyor. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise Girişimci Kulübü’ne ilişkin görüşlerini şöyle aktarıyor: “Türkiye Girişimcilik konusunda bir ‘hot spot’ olmaya devam ediyor. Bu yükseliş trendiyle uzun zamandır planladığımız ve açılışını yaptığımız Girişimci Kulübü’nün daha birçok başarıyı beraberinde getirmesini arzu ederim. Oluşumun hep yanında olacağız.”

KATILIM KOŞULLARI
1. Kulübe,şirket sahipleri katılabilecek (Kurucu, kurucu ortak, aile şirketi bireyleri).
2. En az 5 yıllık şirket sahipliği aranacak.
3. Şirketin cirosunun 5 milyon TL olması gerekiyor (En son bilanço yılı itibariyle).
4. Bu kriterler doğrultusunda gelecek başvuruları, danışma kurulu değerlendirecek ve üyeliğe kabul ya da reddedecek.   

girisimcikulubu@capital.com.tr

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz