Google, 7 yıl önce aldığı şirketi kapatıyor

ABD merkezli teknoloji devi Google’ın çatı şirketi Alphabet, 2013 yılında satın aldığı enerji şirketini kapatma kararı aldı.

19.02.2020 10:42:000
Paylaş Tweet Paylaş
Google, 7 yıl önce aldığı şirketi kapatıyor

Alphabet enerji alanında ilginç çalışmalara imza atan Makani projesini durdurduğunu açıkladı.

Söz konusu proje kapsamında şirket 25 metrelik kanat genişliğine sahip olan uçağı andıran uçurtmalara yerleştirdiği pervaneler ile elektrik üretmeyi hedefliyordu.

Alphabet bu uçurtmaları 500 metre yüksekliğe çıkartıp, rüzgar gücüyle uçarak üreteceği elektriği kabloyla hemen altında bulunan enerji santralinde toplayacaktı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu karar Makani’nin ticarileşme sürecinin beklenenden uzun sürmesi ve projenin tahmin edilenden daha riskli olduğunun saptanması sonrası alındı.


Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz