Mey Diageo Genel Müdürü Levent Kömür: Asıl potansiyel ihracatta

Türkiye’de kişi başına toplam 1,1 litre alkol tüketimi olduğunu söyleyen Mey Diageo Genel Müdürü Levent Kömür, “Asıl potansiyelimiz ihracatta” diyor.

19.01.2024 17:15:370
Paylaş Tweet Paylaş
Mey Diageo Genel Müdürü Levent Kömür: Asıl potansiyel ihracatta

Türkiye’de kişi başına toplam 1,1 litre alkol tüketimi var. Bu da dünya ortalamasının oldukça altında. Mey Diageo Genel Müdürü, “Türkiye’de ne tükettiğimiz değil yurt dışına ne sattığımız önemli. Asıl potansiyelimiz ihracatta” diyor. Bu potansiyelin realize edilebilmesi için rakı sektörüne giriş bariyerine dikkat çekerek “Üretim için gerekli olan 1 milyon litre sınırı düşürülürse rakı gerçekten dünyada ismi geçen bir içki haline gelebilir” diyor.

Özlem Aydın Ayvacı / [email protected]

Capital Aralık 2023 sayısından

Levent Kömür, şirketin dönüşümünde önemli bir etkenin 2013’te gelen reklam ve tanıtım yasakları olduğunu söylüyor. O yasaklar aslında Mey Diageo’nun odağını iç pazara çevirerek ihracattaki belki de büyük fırsatların kaçmasına neden oldu. Kömür de artık ihracatta bir stratejilerinin olduğunu ve odaklandıklarını belirtiyor ve “Asıl potansiyelimiz ihracatta. Türkiye’de ne tükettiğimiz değil yurt dışına ne sattığımız, potansiyelimizi gösteriyor. İhracatta büyük potansiyel var” diyor. Kömür bunun için rakı sektörüne giriş bariyerinin düşürülmesi gerektiğini söylüyor ve “Üretim için gerekli olan 1 milyon litre sınırı düşürülürse rakı gerçekten dünyada ismi geçen bir içki haline gelebilir” diyor. 

Mey Diageo’yu artık bir alkollü içecek şirketi olarak değil gastronomi ekosisteminin parçası bir şirket olarak tanımlayan Levent Kömür ile yapılan röportajı BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz