Eti, kurucusu merhum Firuz Kanatlı’nın projesini kendi çizdiği ilk tesisle 1962 yılında üretime başladı. Sektöründe birçok ilke imza attı. Türkiye'nin ilk lifli bisküvisi Burçak, ilk hazır kızarmış ekmeği Etimek, ilk sanayi tipi keki olan Üzümlü, Meyveli ve Kakaolu Dilim Keki Eti tarafından üretildi. Firuz Kanatlı’nın “Bir uygarlık savaşı” olarak nitelendirdiği TPM (Toplam Verimlilik Yönetimi), Eti’de fabrika yönetim yaklaşımı olarak benimsendi. Bu yönetim yaklaşımı sayesinde Eti, Japon Fabrika Bakım Enstitüsü tarafından “TPM Ödülleri”ni 8 defa kazandı. "Capital En Beğenilen Şirketler” listesinde bisküvi ve çikolata sektöründe 2013 ve 2014’te üst üste birinci seçilen Eti, bugün Türkiye’nin 72 farklı ilinde 7 binden fazla çalışanı istihdam ediyor.
(*) : Açıklanmadı
Şirketin Son Haberleri
Capital Dergisi'nden son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?