Zirvede Fransa Eski Cumhurbaşkanı François Hollande, “Yeni Küresel Düzen & Gelecek” başlıklı konuşma gerçekleştirdi.
Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından P&G’nin ana sponsorluğunda Sapanca’da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi 2. gününde devam ediyor.
Zirve’nin ikinci gününün açılışını Fransa Eski Cumhurbaşkanı François Hollande yaptı. François Hollande, “Yeni Küresel Düzen & Gelecek” başlıklı konuşma gerçekleştirdi. Hollande, “Geçen hafta Prag’da gerçekleşen Avrupa Birliği toplantısında tüm zorluklara karşı mücadele edebilmek için ortak para birimi dışında da yeni yaklaşımlar arandı. Türkiye de bu bağlamada bakmalı. Çünkü Türkiye’nin geleceği Avrupa’da” dedi.
François Hollande: Türkiye’nin geleceği Avrupa’dır
Fransa Eski Cumhurbaşkanı François Hollande, “Pandemi, Ukrayna savaşı, enerji fiyatları, taşımacılıkta artan fiyatlar ve iklim yükümlülüklerinin yerine getirme gibi konular nedeniyle küreselleşmek artık bir ufuk değil. Ancak Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle büyük bir avantajı var. Birçok faaliyet Türkiye’den yapılabilir. Türkiye’nin geleceği Avrupa’dadır.” dedi.
Hollande şunları kaydetti:
“Bugün konuşulması gereken başka bir felaket iklim krizidir. Açıkça görünüyor ki bütün ülkeler, Aralık 2015 Paris Antlaşması’ndan beri karbon emisyonunu azaltmak için bir aciliyet olduğunu söylüyor. Eminiz ki önümüzdeki yıllarda fosil enerjilerinin payı, enerjinin payında gittikçe azalacaktır. Sanayiciler artık ürün ürettiklerinde sera gazı üretimini önlemek istiyorlar. Enerji ile ekoloji alanında bir geçiş yapıp, yenilenebilir enerji üretim sistemine ulaşmak istiyorlar. İnovasyonun bütün ülkeler için çok önemli bir konu haline geleceğini düşünüyorum. Karbon emisyonlarını azaltmak isteyen ülkeler, artık fosil enerji kullanmayacak ve üretim ile taşımacılıkta inovasyon yapmak isteyen ve bu gayreti sarf etmek isteyen ülkeler, rekabetçi konumuna geleceklerdir. Böylece halklarına daha büyük refah sağlayabileceklerdir. Yani bir taraftan daha fazla kısıtlama varken diğer taraftan daha fazla fırsat var. Küreselleşmeye bakacak olursak, daha kısıtlı olacağını söyleyebilirim. Herkes küreselleşmenin sonu olmayan bir süreç olduğunu düşünüyordu ve ticaretin arttıracağını öngörüyordu. Muhakkak ki dünyada her zaman ticareti olacaktır. Birçok ülkenin iradesi de bu ticareti devam ettirme yönündedir. Fakat sağlık krizini de unutmayalım.”
ZİRVEYİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN – UEZ2022
ZİRVEDE 2. GÜN PROGRAMI
GELECEĞE HAZIRLIK: YENİ NESİL YATIRIMLAR, ÇÖZÜMLER VE FIRSATLAR
Ali Ülker / Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Cem Boyner / Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı & Boyner Grup CEO
Erol Bilecik / Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı
İbrahim Erdemoğlu / Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Sani Şener / TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Orhan Turan / TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı
Moderatör: Ali Özgenç / Algoritma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
12:30-13:30
ÖĞLE YEMEĞİ, Ihlamur Ana Restoran NG Enjoy Otel
13:30
GLOBAL EKONOMİNİN YENİ BİR SİSTEM VE GELECEK ARAYIŞI
David Lubin / Citibank Gelişmekte Olan Pazarlar Başekonomisti
Prof. Dr. Kamil Yılmaz / Koç Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Öner Günçavdı / İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Fakültesi
Prof. Dr. Richard Werner / Linacre College, Oxford, Bankacılık ve Finans Profesörü
Moderatör: Mehmet Erten / Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili
14:40
PERAKENDEDE DÖNÜŞÜMÜN GELECEĞİ
Ahmet Atış / Atış Şirketler Grubu CEO
Davut Doğan / Doğanlar Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Hüseyin Özdilek / Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Kutay Kartallıoğlu / CarrefourSA Genel Müdürü
Sinan Öncel / BMD Yönetim Kurulu Başkanı
Moderatör: İpek Ersavaş / Estee Lauder Companies Türkiye Genel Müdürü
15:45
STARS OF REGION YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ
16:15
DİJİTAL DÖNÜŞÜM: İŞ YAŞAMI VE SEKTÖRLER NASIL DEĞİŞECEK?
Bakur Kvezereli / Z Tractor Kurucusu ve CEO
Burak Elgin / Zip Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili
İlke Toptaş / Meta Türkiye Ülke Direktörü
İnanç Kabadayı / Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı
Moderatör: Mehmet Ali Akarca / Koç Sistem Genel Müdürü
17:15
KAPANIŞ KONUŞMASI
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?