Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 9,02'ye çıkarak yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gördü. DÖVİZ PİYASASINDAKİ TANSİYON NASIL? TIKLAYIN!
DENGELENME ÇABASINDA
Şubat ayında tahvil piyasasında faizlerin önemli ölçüde yükseldiği görüldü. Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 6,93 seviyesinden başladığı şubat ayını yüzde 8,73'ten tamamladı. Mart ayının ilk işlem gününe de yükselişle başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,02'yi gördü. Gösterge tahvilin bileşik faizi, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri yüzde 9 seviyesinin hemen üzerini gördükten sonra gelen tepki alımlarıyla şu dakikalarda yüzde 8,56 seviyesinde dengelenme çabasında.
UZMANLAR NE DİYOR? Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nin (TCMB) geçen haftaki faiz indirimlerine karşın tahvil faizlerinin yükseldiğini, bunun ana nedeninin ise küresel piyasalarda faizlerin yükseliş eğilimi ve dolar/TL'nin 2,50'nin üzerine çıkması olduğunu kaydediyor.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?