Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, hala 5 milyar insanın internet bağlantısı olmadığını belirterek, “Önümüzdeki 10 yılda en önemli hedefimiz dünyadaki bağlantıyı artırmak olacak” dedi.
Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen, yeni dönemin ilk CEO Club toplantısı, Metal Yapı Konut etkinlik sponsorluğunda ve KoçSistem co-sponsorluğunda iş dünyasının liderlerini bir araya getirdi.
“CEO Club Dijital Ajanda” toplantısında “Liderlerin Dönüşüm Ajandası” panelinde konuşan Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, hala dünyada 5 milyar insanın internete bağlantısı bulunmadığını belirterek, “Önümüzdeki 10 yılda en önemli hedefimiz dünyadaki bağlantıyı artırmak olacak” dedi.
"Günde 4,5 saat telefona bakıyoruz"
Mobil teknolojilerinin son 5 yılda büyük bir gelişim kaydettiğini dile getiren Matraş, “Bugün insanların sabah uyandığında ilk yaptığı ve akşam uyumadan son yaptığı şey telefona bakmak. ABD’de insanlar günde ortalama 3 saatini telefonla geçirirken, Türkiye’de insanlar günde 4,5 saatini telefona bakarak geçiriyor. Her gün ortalama 100 kez telefona bakılıyor” diye konuştu. Şirketlerin de tüketicinin bu davranış alışkanlığını kavradığını ve ona göre strateji oluşturmaya başladığını kaydeden Matraş, “Şirketler mobilin önemini kavradı ve bu alana yatırım yapmaya başladı. Bugün şirketler ayakta durabilmek için risk almak ve organizasyon yapılarını mobil iletişime göre ayarlamak zorunda” değerlendirmesinde bulundu. Facebook’un haziran sonu itibariyle dünya genelinde 2 milyar insana ulaştığını ifade eden Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, şöyle konuştu:
“Şu anda elimizdeki datayı yapay zeka algoritmalarını kullanarak yorumlayabiliyor ve gelecek dönemin trendlerini görebiliyoruz. Bundan hareketle, yakın gelecekte görsel iletişimin daha önemli hale geleceğini söyleyebilirim. Birkaç yıl önce paylaşımlar daha çok yazılıyken, artık giderek daha fazla görsel malzeme paylaşılıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, facebook ve satın adlığımız instagram ile tüketicilere ilgilendikleri içerikleri çıkarmak üzerine yoğunlaşacağız.”
"Türk bankaları dijitalleşmede dünyanın en iyisi"
Panelde konuşan Garanti Bankası CEO’su Fuat Erbil de, dijital teknolojilerin bankacılık sektörü açısından “olmazsa olmaz” bir hale geldiğine işaret ederek, “ Türkiye bankacılık sektörü, dijitalleşme anlamında dünyadaki en iyi örnek. Dijitalleşme, bankacılıkta müşteri deneyimini kökten değiştirdi” dedi. Son yıllarda Türkiye’de mobil bankacılık hizmetlerini kullanmayan neredeyse kimse kalmadığını dile getiren Erbil, şunları söyledi: “Bu durum bankalar açısında da bazı zorluklar getiriyor. Ama ben işin pozitif tarafından bakıyorum, sektöre rekabet getirdiğini düşünüyorum. Dijital teknolojilerin bankaların tüketiciye sunduğu deneyimi inanılmaz geliştirdiğini düşünüyorum. Şu an en önemli konu, banka olarak müşterimin datasına nasıl sahip olup, işlem yapabilirim. Burada güven öne çıkıyor.”
Panelin bir diğer konuşmacısı Samsung Türkiye Başkanı DaeHyun Kim ise son beş yılda sıçrama yaratan dijitalleşmenin gündelik yaşamın bir parçası haline geldiğine vurgu yaptı. Samsung markasının ortaya çıktığı Güney Kore’nin hiçbir doğal kaynağı olmamasına rağmen dijitalleşme ve eğitim ile zenginliğe kavuştuğunu anlatan DaeHyun Kim, şu görüşleri dile getirdi: “Küçük bir ülke olarak öne çıkmak için diğerlerinden farklı bir şey yapmalıydık. Biz de insan kaynağına ve eğitime odaklandık. Eğitim ve teknolojiyi birleştirebilirseniz herşeyi başarabilirsiniz. Dijital teknoloji artık çok hızlı bir şekilde yaşam şeklinize uyum sağlıyor. Eğer insanların değişim hızını yakalayamazsak, var olamayız.”
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?