Gaziantep’in en büyük markalarının başarı hikâyelerinin anlatıldığı “Anadolu Markaları” etkinliğinde, iş dünyasının önde gelen isimleri buluştu.
Anadolu işletmelerine ilham olma hedefiyle düzenlenen “Anadolu Markaları” etkinliklerinin üçüncüsü, Vodafone Türkiye ve Fibabanka sponsorluğunda, Coface Sigorta ve Fleetcorp destek sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep’in en büyük markalarının başarı hikâyelerini anlatarak KOBİ’lere dijitalleşen dünyada fark yaratmanın yollarının gösterdiği etkinlikte, KOBİ’lere Vodafone Red Academy tarafından “İşinizi Dijital Dönüşümle Büyütün” başlıklı sertifika eğitimi de verildi.
Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Özmen Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, Enderpen Genel Müdürü Esra Ercan ve GüLsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen “Gaziantep’e Yön Verenler” panelinde ise katılımcılar Gaziantep’in gelişimini ve başarı hikayelerini paylaştılar:
Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu:
“Herkes merak ediyor: Gaziantep neden sürekli büyüyor? Gaziantep neden kavga etmiyor? Çünkü, Gaziantep bir uyum şehri. Gaziantep’in ikinci bir özelliği ise kentimizde üç tane simit kazanan başka bir yere gitmez. Çocuklarımız okumak için buradan gittiği zaman tekrar geri dönüyor. Bu bizim en büyük kazanımımız.”
Özmen Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen:
“Gaziantep’e UNESCO gastronomi alanında Dünyanın en iyi mutfağı ödülünü verdi, biliyorsunuz. Gastronomide 500 çeşit yemeğimizi nasıl sunacağına dair projeler oluşturduk. Bu sayede Gaziantep mutfağının önemli bir temsil noktası olarak Hışvahan Restaurant’ı kazandırdık. Ağustos 2016’da 55 bin tonluk özel sektörün en büyük lisanslı depolarını kurduk.”
Enderpen Genel Müdürü Esra Ercan:
“390 çalışanımız var şu an ve bu çalışanlarımızla pencere ve alüminyum sistemleri üretiyoruz. 2017 bizi şaşkına çevirdi. Dövizin iniş çıkışları ham madde fiyatlarındaki dalgalanma bizi tedirgin etmişti. Ama bu süreç içinde her zaman yatırımlarımıza devam ettik. 2018 yılında 17 bin ton alüminyum üretimi yapacağız.”
Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu:
“2017 yılı jeopolitik riskler ve piyasalardaki dalgalanmalar nedeni ile kolay bir yıl değildi. Ama kentimizde önceliğimiz karlılık değil istihdam ve üretimin sürekliliğin sağlanması oldu. Bunu da 2017’de ortaya çıkan rakamlardan rahatlıkla görebiliyoruz.”
Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şeker:
“Sadece halı üretirken bugün cipsten başlayıp son tüketiciye dönük bünyemizde 9 bin kişi çalışıyor, 2017’de yüzde 6 artırdık. 2017 için ciromuzu ise yüzde 40 artırmayı hedefliyoruz. 2017 bütün olumsuzluklara rağmen şirketimiz açısından iyi geçti. Rusya Rostov’daki fabrikamız da çok iyi bir şekilde işliyor."
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?