"Kapatma kararına katılmıyoruz"

Online rezervasyon sitesi booking.com, Türkiye’de faaliyetlerini durduran tedbir kararına katılmadığını duyurdu.

15.05.2017 12:18:250
Paylaş Tweet Paylaş
"Kapatma kararına katılmıyoruz"
Booking.com’dan yapılan açıklamada, Türkiye'den gerçekleştirilen online rezervasyon faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik mahkemece alınan ihtiyati tedbir kararına yaptıkları itirazın hukuki sürecinin devam ettiği belirtildi. 10 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada, mahkemenin itirazlarına ilişkin bir karar vermediğinin hatırlatıldığı açıklamada, duruşmanın 26 Mayıs’a ertelendiği vurgulandı. Açıklamada, Türkiye yasalarına bağlılık anlamında Türkiye'den sadece Türkiye içine verdiğimiz servislerin erişiminin ihtiyaten kapalı olduğu ancak Türkiye'den yurtdışına olan online rezervasyon hizmetinin kesintisiz sürdüğü dile getirildi.

Açıklamada, “Türk müşterilerimizin tüm dünyada açık ve şeffaf konaklama seçeneklerine ulaşmasına ve bunları kıyaslamasına imkan tanıyan bir online rezervasyon sitesi ve teknolojisi geliştiricisi olarak, ihtiyati tedbir kararına katılmadığımızı yinelemek isteriz. Nitekim, Türkiye'de işbirliği yaptığımız birçok otel işletmesi, bu kararın işlerine verdiği ekonomik zararı ve Türk turizmi üzerinde yarattığı olumsuzlukları ifade etmek amacıyla kendi iradeleriyle hukuki sürece müdahil olmayı seçmişlerdir. Hukuki süreç boyunca, Türkiye'de 13 binden fazla konaklama sağlayıcısının Booking.com işbirliğinden hem müşterileri, hem kendi işletmeleri, hem de Türk turizm endüstrisi için sağladığı katma değerin öneminin sağduyulu ve doğru bir şekilde değerlendirileceğine dair inancımızı sürdürmekteyiz” denildi.

TÜRSAB dava açmıştı


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açığı davada mahkeme Booking.com'un Türkiye'dek faaliyetlerini tedbiren durdurma kararı aldı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, online rezervasyon portalı Booking.com'un Hollanda menşeli olması nedeniyle Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması kararı verildiği iddialarına yönelik, "Bunlarla hiç alakası yok. Bu dava 2015 yılında açıldı. O zaman Türkiye ile Hollanda'nın ilişkileri lale gibiydi." dedi. Gürcün, Booking.com'un, Türkiye'de, Türk vatandaşlarına Türkiye sahillerindeki otelleri (rezervasyon) satmaya başladığını ifade ederek, "Mahkemeye bu nedenle başvurduk. (Mahkeme) Haksız rekabet nedeniyle Booking.com'un faaliyetlerini durdurma kararı aldı." dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz