Dış ticaret açığı yüzde 168,2 artışla 6 milyar 278 milyon dolara yükseldi
Türk lirası mevduatlarının faiz getirisinden yapılan vergi kesintisi ile döviz ve altın işlemelerinde BSMV oranı düşürüldü.
ABD'li ünlü girşimci Elon Musk (49), dün katıldığı bir programda koronavirüs aşısı olmayacağını açıkladı. Musk, salgının insanları mantıksız hale getirdiğini savundu.
Ekonomik güven endeksi, alınan önlemler ve sağlanan desteklerin etkisiyle üst üste 5'inci ayda da yükselerek eylülde 88,5'e ulaştı.
BD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuzda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,8 artış gösterdi.
İş dünyası örgütlerinin temsilcileri, Bakan Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nı iyi hazırlanmış bir program olarak değerlendirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 2021-2023 dönemine ilişkin Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı.
Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 16 üye ülkedeki istihdamı koruma programlarına 87,4 milyar Euro mali destek verilmesini onayladı.
Türkiye'deki cep telefonu operatörleri arasında numara taşıma sayısı 144 milyon 322 bin olurken, sabit telefonlarda 2 milyon 130 bin olarak kayıtlara geçti.
ZÜCDER Başkanı Öksüz, "Züccaciyede pandeminin başında yüzde 30 olan online satış artışı, temmuz ve ağustosta, düğünlerin ve konuttaki hareketliliğin sayesinde yüzde 100'e ulaştı" dedi.
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), bu yıl 7'nci sanal ticaret heyetini Hindistan ve Pakistan pazarlarına düzenliyor.
Merkez Bankası'nın geçen haftaki faiz artırımı sonrasında sınırlı gerileyen dolar gün içinde 7.83 TL seviyesine kadar yükseldi.
Türkiye’nin dünyadaki lezzet öncülüğü, pasta alanında da lig atlamaya hazırlanıyor. Ciddi bir istihdam potansiyeli de bulunan sektör akademik bir atılım başlattı.
TİM Başkanı İsmail Gülle, "2019 yılında küresel ticaretteki rekoru 180,8 milyar dolara taşıyan ihracatçılar Türkiye'ye haklı bir gurur yaşattı." dedi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), yeni düzenlemesiyle bankada parası ya da altın hesabı olanlara yüksek kredi kartı limitinin tahsis edilmesinin yolu açıldı.