ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar gelecek hafta oylanabilecek 2.2 trilyon dolar büyüklüğünde bir koronavirüs canlandırma paketi üzerinde çalışıyorlar.
Merakla beklenen okul servis ücretlerinde 2020-2021 yılı eğitim dönemi için yıllık enflasyon oranında, yüzde 11,5'luk ücret artışı karara bağlandı.
Türkiye Varlık Fonu'nun Turkcell’in ana hissedarı olmasıyla sonuçlanacak hisse devri işlemleri için ilgili tüm ülkelerin düzenleyici kurumlarından gerekli izinler alındı.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, kripto varlıklara yönelik hizmet sunanların yerel makamlardan izin almalarını ve AB ülkelerinde ofis açmalarını gerektiren düzenleme teklifinde bulundu.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), kamu ve özel sektör ortaklarını bir araya getiren küresel işbirliği girişimi "Kovid-19 Özel Sektör Küresel Fonu"nu kurdu.
Küresel piyasalar, Kovid-19 vaka sayılarındaki artışa paralel uygulanmaya başlayan yeni tedbirler, ABD-Çin gerilimi ve aşı çalışmalarına ilişkin haber akışı ile karışık bir seyir izliyor.
Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltti. Piyasada beklenti değişiklik yapılmayacağı yönündeydi.
Bazı sanayi ürünlerinin yanı sıra tekstil, deri, konfeksiyon gibi ürünler için uygulanan ilave gümrük vergilerinin süresi 31 Aralık'a uzatıldı.
Salgının etkisiyle yüzde 61,6 seviyelerine kadar gerileyen kapasite kullanım oranı, alınan tedbirler ve destekleyici adımlarla üstü süte altı ay yükselerek eylülde yüzde 74,6 seviyesine ulaştı.
Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen “Dijital Dönüşüm ve Nakit Yönetimi Forumu”nda, şirketlerdeki örnek uygulamalar ele alındı.
ABD Hazine Bakanı Mnuchin, "Üçüncü çeyrekte muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum" dedi.
Dolar, güne yükselişle başlamasının ardından 7,68 liraya yükselerek tarihi rekorunu tazeledi.
2018 yılından bu yana konkordato sürecinde bulunan Keskinoğlu yeniden üretime geçmeye hazırlanıyor.
Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 19 kuruş indirime gidilecek.
1 Ocak 2021’den itibaren geçerli olmak üzere AB’nin veya BM’nin iklim ve çevre ile ilgili sürdürebilirlik performans hedefiyle bağlantılı tahvilleri teminat olarak kabul edeceği belirtildi.