EY'nin büyük dönüşümü

Toplam 167 bin kişilik kadrosuyla 140'tan fazla ülkede faaliyet gösteren şirket, bağımsız denetim, vergi, kurumsal finansman ve danışmanlık hizmetleri sunuyor.

1.09.2013 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
EY'nin büyük dönüşümü
MUSTAFA ÇAMLICA / EY Türkiye Ülke Başkanı
EY, dünyanın en büyük danışmanlık şirketlerinden biri. Toplam 167 bin kişilik kadrosuyla 140'tan fazla ülkede faaliyet gösteren şirket, bağımsız denetim, vergi, kurumsal finansman ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. 30 yıldır Türkiye'de yer alan EY, burayı önemli bir stratejik pazar olarak görüyor. Özellikle uluslararası iki derecelendirme kuruluşunun Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesiyle birlikte ülkeye ilginin daha da arttığına dikkat çeken EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca, "Türkiye ekonomisinin büyümesiyle orantılı olarak, hizmetlerimizi farklı bölgelere taşımak amacıyla 2012'de sırasıyla Ankara, Bursa ve İzmir ofislerinde denetim bölümlerini açtık” diyor.

Bu performansla geçtiğimiz yıl çalışan sayısını yüzde 38 oranında artıran EY, önümüzdeki dönemde de hizmet alanlarını çeşitlendirerek genişletmek niyetinde. Çamlıca, "Son 2 yılda şirketimize 12 yeni ortak katıldı. Toplam ortak sayımız 38'e ulaştı. Gelecek 3 yıl içinde toplam çalışan sayımızı 2 katına yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu gelişmeler, şirketimizin dinamik büyüme sürecinin devam ettiğinin ve geleceğe yönelik hızlı büyüme planımızın önemli göstergelerinden” diyor.

EY Türkiye'de hızlı büyürken şirket de son dönemde global olarak önemli bir değişim yaşıyor. Bu değişimin ilk adımı, kurumsal kimliğin yenilenmesi oldu. Şirketin Ernst&Young olan adı, EY olarak değişti. Logo ve slogan da yenilendi. "Yaptığımız her şeyde kalite” yerine artık "Daha iyi bir çalışma hayatı oluşturmak” sloganıyla yola devam ettiklerini anlatan Çamlıca, hedeflerinin kurumu rekabet ortamına ve globalleşen dünyaya uygun bir marka olarak konumlandırmak olduğunu ifade ediyor. "Bu kapsamda hedeflerimiz, sermaye piyasalarında güvenin oluşmasına katkıda bulunmak, tüm paydaş gruplarla güçlü ve olumlu ilişkiler sürdürmek, geleceğin liderlerini yetiştirmek, girişimcilerin büyümelerine ve iş fırsatları yaratmalarına destek olmak, önemli yabancı yatırımları desteklemek” diye konuşuyor.

ÖDÜLLÜ ŞARAP ÜRETİCİSİ
Mustafa Çamlıca, şarap üretimi de yapıyor. 2008 yılında kurduğu Chamlıja Şarapları, Istranca Dağları eteklerinde bulunan bağlardan elde ediliyor. Şarap Derneği tadımında şirketlerinin alt markaları olan Istranca'nın Türkiye'nin en iyi Chardonay'ı seçildiğini belirten Çamlıca, "Biz garaj tipi üretim yapıyoruz ve yılda yaklaşık 15 bin şişe şarap üretiyoruz. Merlot 2011 şarabımız, İsviçre'de düzenlenen 'Mondial du Merlot 2013' yarışmasında altın madalya, Chardonnay Istranca 2011 ve Chardonnay Kırklareli 2011 şarabımız ise Fransa'da düzenlenen 'Chardonnay du Monde' ve İngiltere'de düzenlenen IWC 2013 yarışmasında gümüş madalya aldı. İlk yıl üretimimiz şaraplar, uluslararası şarap yarışmalarında şu ana kadar 12 madalya aldı” diyor.


Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz