Geleceğin Mudo'nunu tasarlamaya başladık

"Gelecek 3 yıl içinde ciromuzu 2'ye katlayarak 750 milyon TL'nin üzerine çıkaracağız”

1.10.2012 00:00:001
Paylaş Tweet Paylaş
Geleceğin Mudo'nunu tasarlamaya başladık
BARIŞ KARAKULLUKÇU / Mudo Genel Müdürü
Mudo bugünlerde çok önemli bir dönüşüm süreci yaşıyor, 2011 yılında başlayan bu dönüşümde hedef geleceğin Mudo'sunu yaratmak. Bu değişimi şirketin yeni genel müdürü Barış Karakullukçu yönetiyor. Accenture'da danışmanlık yaparken 2 yıl boş kalan genel müdürlük koltuğunu 6 ay önce dolduran Karakullukçu, yeni görevi için heyecanlı ve şevkli. "50'nci yılımızı dolduracağımız 2014 bizim için çok kıymetli. 2014'ün altın yılımız olmasını hedefliyoruz. Bu nedenle gelecek 3 yıl içinde ciromuzu 2'ye katlayarak 750 milyon TL'nin üzerine çıkaracağız” diyor. Bu hedefe giderken Karakullukçu'nun yol haritası net: Öncelikle insan kaynağında verimi yakalamak. Şirketin en yetenekli çalışanlar için çekim merkezi olmasını sağlamak ve kârlı bir büyüme izlemek. Karakullukçu hedefine ilerlerken hızlı hareket ediyor. Onun liderliğinde Mudo'da orta ve üst düzey yönetici kadrolarının yüzde 50'si değişmiş durumda. Şirketin yürütme kurulunun yaş ortalamasının da en az 5 yaş gençleştiğini belirten Karakullukçu, "Perakendede hiç olmayan kadrolar buraya geldi ve gelmeye devam ediyor” diyor. Dönüşümün her aşamasında şirketin özünü oluşturan değerlerin korunacağının da altını çizen Karakullukçu, gitmek istedikleri yolu da şöyle açıklıyor. "Biz var olan iyi şeyleri daha fazla ön plana çıkarırken eksik kalan yanları güçlendireceğiz. ilk olarak mevcut mağazalardaki verimliliği artıracağız. Büyümemizin bir bölümü verimlilik artışından, bir bölümü yeni mağazalardan, bir bölümü de yurtdışı operasyonlarımızdan gelecek. Derdimiz Türkiye'nin en büyüğü olmak değil, 10 yıl sonra da ayakta kalmak ve Türkiye'nin büyük bir heyecanla konuştuğu marka olmak. Şu anda geleceğin Mudo'sunu tasarlıyoruz. Bu Mudo'nun yaşadığı en büyük dönüşüm olacak.” dinamik bir iş ama 17 yıllık danışmanlıktan sonra rutine dönüşmüştü. Mudo'nun dönüşümü ise zor bir yolculuk. En basit tanımıyla işim patron şirketini kurumsallaştırmak. ilk yıllar kurumsallaşmada zorlu yıllar, bunların hepsinin farkında olarak geldim. Şirketin beni heyecanlandıran büyük bir potansiyeli var. Tüm bunlar teklifi kabul etmemin nedenleri oldu.”

PATRON ŞİRKETİNİ KURUMSALLAŞTIRACAK

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Karakullukçu, 17 yıl danışmanlık yaptı. 35 yaşında Accenture Türkiye'de yönetici ortak oldu. Accenture tarihinde bu yaşta ortak olan kişi oranının yüzde 1 olduğunu ifade eden Karakullukçu, uzun yıllar danışmanlık tarafında yer aldıktan sonra masanın diğer tarafına geçmeyi nasıl kabul şöyle anlatıyor: "Danışmanlık

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 Yorum

nurten 18 TEMMUZ 2017, 7:37

Hanim efendi ven bursadan ariyorum bastan kasalarinizdaki aciklarin hesabini vericeksiniz kasadaki

Yorum Yaz