FUAT GÖZAÇAN / FUGA DENİM YÖNETİM^UrULU BAŞKANI
FUAT GÖZAÇAN / FUGA DENİM YÖNETİMKURULU BAŞKANI
Fuga Denim Almanya’da doğan bir marka. Kurucusu ise yine Almanya doğumlu Fuat Gözaçan. 39 yasındaki genç patron, doğduğu ve 14 yasına kadar yasadığı Almanya’ya 15 yıl sonra geri döndüğünde kafasında kendi markasını yaratmak vardı. Bunu basardı da... 2004 yılında doğan Fuga Denim, bugün 12 farklı ülkede. 1.200 satıs noktasında tüketiciyle buluşuyor. Genç girişimci, önümüzdeki yıldan itibaren kendi mağazalarını açmayı planlıyor. İlk mağazasını ise 2013’te Amerika’da açacak. Aynı yıl Çin ve Hindistan’da da mağazalasacak. Türkiye pazarına 2014’te girecek. “Yeni pazarlarda franchise sistemiyle büyüyeceğiz” diyen Gözaçan, asıl büyümeyi Türkiye’de yapmayı planlıyor. Fuga Denim Yönetim Kurulu Baskanı Fuat Gözaçan’ın gelecek hedefleri ise büyük. 10 yılda dünyanın en büyük 10 giyim markasından biri olmayı hedefliyor. Turquality programı kapsamındaki “marka destek programı” ile büyük bir dönüsüm yasadıklarını söyleyen Gözaçan, sunları söylüyor: “Fuga Denim çok kısa zamanda önemli bir çıkıs yakaladı. Marka destek programından sampiyonlar ligi sayılan Turquality programına 50 marka arasında tek katılan biz olduk. Bu programın ruhunu anladık. 2006’da 850 bin Euro olan ciromuz, 2011 de 16 milyon Euro’ya çıktı. Bu yıl 20 milyon Euro’yu bulacak. 2017 hedefimiz ise 300 milyon Euro. Bu rakama 6 yeni markamızı devreye sokarak ve agresif bir mağazalaşma stratejisiyle ulaşacağız.”
10 BİN HAYAT KURTARACAK
Fuat Gözaçan’ın bir diğer ideali ise her yıl yüzlerce işçinin hayatına mal olan kot taşlama işlemine bir son vermek. “Biz bu ölümlere çare olsun diye lazer makineler ve Picasso robotlar icat ettik” diyen Gözaçan, bu teknolojiyi tüm dünyaya satacaklarını ve 20 yılda 10 bin kişinin hayatını kurtaracaklarını söylüyor ve ekliyor: “AR-GE için bugüne kadar 4 milyon Euro harcadık. Su an denim taşlamada her şeyi makineler yapıyor ve kimse ölmüyor. Bu metodu Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Hindistan, Çin ve Pakistan gibi ülkelere gidip bu makineleri anlatacağız. 20 yılda 10 bin kişinin hayatını kurtarmayı amaçlıyoruz.”
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?