Yaratarak yükseliyorum

Aral'ın gündeminde eczane, aile hekimliği ve hizmet verdikleri uzmanlık alanlarında farklı ve yenilikçi uygulamaları hayata geçirerek büyümek var.

1.10.2011 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Yaratarak yükseliyorum
ELİF ARAL / Pfizer Türkiye Satış Pazarlama Direktörü
Elif Aral, 2009 yılında Pfizer Türkiye içinde oluşturulan 4 iş biriminden birinin direktörü oldu. Halen solunum, sigara bıraktırma, erektil disfonksiyon, inkontinans, antidepresan, ağrı kesici ve tüketici ürünleri ürün gruplarının pazarlama ve satışından sorumlu. Bu noktaya gelene kadar kariyerinde çok önemli işlere imza attı. Örneğin 1998 yılında Pfizer-Anlaşmalı Satış Teşkilatı işbirliğinin hayata geçmesinde önemli rol üstlendi ve bu işbirliğinin her iki şirket için kazan-kazan modeliyle devam etmesini sağladı. Pharmacia birleşmesiyle Pfizer'in yeni uzmanlık alanlarına girmesinin ardından, şirkette oluşturulan yeni iş birimlerinin yöneticiliğini de üstlendi. Pfizer Türkiye'nin, Kafkaslar ve Orta Asya ülkelerinin dahil olduğu 10 ülkeden sorumlu hale gelmesi ile Aral, bölgenin yöneticisi olarak görev aldı. Bu ülkelerdeki potansiyeli ortaya çıkarmak, gerekli yatırımları yapmak, organizasyonları kurmak, ürün ruhsatlarını almak, satış hacmini büyütmek, Pfizer kültürünü bu bölgelere aşılamak gibi çeşitli sorumluluklar üstlendi. Daha önce Pfizer'de birkaç kez üst üste yeni birimlerin kurulmasında aktif rol oynama fırsatı bulan Aral, gelecekte yeni birimler kurma hayalinde. Kariyer hedefini ise şöyle ifade ediyor: "Yine Pfizer bünyesinde kurulacak yeni oluşumların kuruluş aşamasında bulunarak kuruluş deneyimini yeniden yaşamayı, bunları baştan sonuna kadar götürerek sonuçlandırmanın gururunu taşımayı istiyorum. Doğduğum, büyüdüğüm Pfizer organizasyonunun içinde farklı iş birim ve alanlarını yaratıp yükselmeyi hedefliyorum."


Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz