TCMB'nin ekim ayı PPK kararları ile ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının izlendiği piyasada dolar kuru 3.80 seviyesinin üzerine çıktı.
TCMB'nin ekim ayı PPK kararları ile ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının izlendiği piyasada kur bugün ağırlıklı 3.76-3.78 bandında dalgalanırken, piyasanın kapanış saatlerine doğru yukarı yönlü hızlı bir hamle yaptı ve 3.80 seviyesinin üzerine çıktı.
Bu sabah 3.7630/3.7649 seviyesinde olan dolar/TL, saat 17:56 itibariyle 3.8020'den işlem görüyor.
Euro/TL ise 4.4530'dan alıcı buluyor.
Borsa İstanbul ise yüzde 0,75 düşüşle seyrediyor.
TCMB sonrası yükseliş hızlandı
Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında beklendiği üzere kısa vadeli faizleri sabit tutarken, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve "hedeflerle uyum sağlanana" kadar sıkı para politikası duruşunun "kararlılıkla" sürdürüleceğini açıkladı.
Enflasyondaki yüksek seyir ve son dönemde artan TL'deki değer kaybı dikkate alındığında, PKK metnine yeni giren bu ifadeler enflasyonun en azından yüzde 5'lik hedef patikasına girene kadar yani uzun bir süre TCMB'nin sıkı duruşunu koruyacağı şeklinde yorumlandı.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise aylık tahvil alım miktarını azalttı ve ekonomiyi desteklemek için yıllardır devam eden aşırı gevşek para politikasının sıkılaştırmak için şu ana kadarki en büyük adımı attı. Ancak aylık tahvil alım tutarını azaltsa da ECB ekonomideki yavaşlama ihtimaline karşı alım yaptığı süreyi uzattı.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?