Dolar güne nasıl başladı?

Geçen hafta 2.7305'e kadar yükselerek rekor kıran dolar/TL, bugün 2,70'i gördü. İşte para piyasalarındaki son durum...

20.04.2015 13:21:120
Paylaş Tweet Paylaş
Dolar güne nasıl başladı?
ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımını öteleyebileceği beklentisiyle küresel piyasalarda dolar geçen hafta uzun bir aradan sonra ilk kez değer kazandı.

SİYASİ BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
Kur dolardaki değer kazancının durmasıyla tarihi rekordan bir miktar uzaklaşırken seçim sonrasına dair siyasi belirsizlikle TL'deki negatif ayrışma ise devam ediyor. Geçen hafta 2.7305'e kadar yükselerek rekor kıran dolar/TL bu sabah TSİ 08.32'de cuma gününe göre düşüşle 2.6810/2.6840 seviyesinden açıldı.

ÖĞLENE DOĞRU YÜKSELİŞ BAŞLADI

Dolar/TL öğlene doğru 2,70'i gördü.  TL'deki Cuma gününe göre değer kazancı ise Çin'in zorunlu karşılıklarda 2008'den beri en keskin indirime gitmesi destekledi. Dolar endeksi geçen ay gördüğü 12 yılın zirvesi olan 100.390 seviyesinin ABD ekonomisine yönelik zayıf sinyaller veren son verilerin ardından Haziran ayında faiz artırılacağı beklentilerinin hafiflemesine paralel olarak yönünü aşağı çevirdi. Dolar endeksi 97.5'in altına inerek 8 Nisan'dan bu yana en düşük düzeyi test etti.

Aynı saatte sepet bazında TL ise  2.7842/2.7883 seviyesindeydi. TL'deki Cuma gününe göre değer kazancı ise Çin'in zorunlu karşılıklarda 2008'den beri en keskin indirime gitmesi destekledi. Dolar endeksi geçen ay gördüğü 12 yılın zirvesi olan 100.390 seviyesinin ABD ekonomisine yönelik zayıf sinyaller veren son verilerin ardından Haziran ayında faiz artırılacağı beklentilerinin hafiflemesine paralel olarak yönünü aşağı çevirdi. Dolar endeksi 97.5'in altına inerek 8 Nisan'dan bu yana en düşük düzeyi test etti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz