Janet Yellen'in Jackson Hole toplantılarının açılışında yaptığı konuşma sonrası dolar/TL paritesi 3,45 civarına inerek ile yılın en düşük seviyesini gördü.
Dolar/TL, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole toplantılarının açılışında yaptığı konuşma sonrası düşüşe geçti. Gün içinde 3,47-48 civarında yatay bir seyir izleyen parite konuşma sonrası 3,45 seviyelerini gördü.
Fed Başkanı Janet Yellen konuşmasında, ABD'nin küresel finansal kriz sonrasında yürürlüğe koyduğu bankacılık sektörü düzenlemelerini savunarak, bundan sonra yasalarda yapılacak değişikliklerin son derece sınırlı olması gerektiğini söyledi.
Yellen merkez bankasının Jackson Hole'daki konferansında yaptığı konuşmada para politikası hakkında bir değerlendirmede bulunmadı. Yellen'in ABD para politikası hakkında bir değerlendirmede bulunmaması sonrası dolar, yen ve euro karşısında değer kaybetti. Konuşma sonrası dolar, 3,45 ile yılın en düşük seviyesine geriledi. Parite saat 17.34'te 3,4602'den işlem gördü. Aynı dakikada euro/TL ise 4,1060 civarında seyretti.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?