Sabancı'dan ilk çeyrekte 9,1 milyar TL'lik satış

Sabancı Holding'in konsolide satışları, 2017’nin ilk üç ayında 9 milyar 100 milyon TL oldu.

10.05.2017 12:20:180
Paylaş Tweet Paylaş
Sabancı'dan ilk çeyrekte 9,1 milyar TL'lik satış
Sabancı Holding’in konsolide satışları, 2017 yılının ilk üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 9,5 artarak 9 Milyar 100 ilyon TL oldu. Sabancı Holding’in yılın ilk üç ayındaki konsolide net karı ise 669 Milyon TL olarak gerçekleşti. Sabancı Holding’in toplam varlıkları ise 31 Mart 2017 itibari ile 317 Milyar 385 Milyon TL’ye, toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları ise 23 Milyar 634 Milyon TL‘ye ulaştı.

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “2017 yılının ilk üç ayında özellikle Perakende, Sigorta ve Enerji iş kollarımızda oldukça başarılı işlere imza attık. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Sabancı Holding olarak hedefimiz; içinde bulunduğumuz her sektörde paydaşlarımıza daha fazla değer yaratmaktır. Holding olarak yatırımlarımıza planladığımız gibi devam ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz için çalışmaya ve daha fazla değer yaratmaya devam edeceğiz.“ dedi.

Sabancı Holding Sanayi Grubu’nun faaliyetlerine de değinen Göçmen: “Sanayi Grubumuz ilk üç ayda çok başarılı işlere imza attı. “Yaşamı Güçlendiriyoruz” vizyonuyla yola çıktığımız Kordsa şirketimizde geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen yatırımlar, pazar ve müşteri odaklı faaliyetler ve operasyonel verimlilik yaklaşımı, finansal göstergelere olumlu yansıdı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre operasyonel kârlılığımızı %50 artırdık ve net kârımız %31’lik artışla 74.3 milyon TL oldu." diye konuştu.

Göçmen'in açıklamaları şöyle: 

“Temsa şirketimizle de bugün dünyanın bir çok ülkesine otobüs ihraç eder konumundayız. Son teknolojileri kullanarak geliştirdiğimiz otobüslerimizle fark yaratmaya devam ediyoruz.”

“Brisa şirketimizle birlikte, %4 oranında büyüyen Avrupa otomobil lastikleri pazarında Lassa markamızla; özellikle İngiltere, Fransa, Sırbistan, Yunanistan, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Letonya ve Polonya’da pazarın üzerinde bir performans sergiledik." 

“Çimento şirketlerimiz Akçansa ve Çimsa ile sektördeki liderliğimizi bu dönemde de sürdürdük. ABD için geliştirdiğimiz Low Alkali Çimento ile bu pazarın kapısını açtık. Bugün ABD’nin tercih ettiği en önemli çimento markasıyız."

“Çimsa şirketimizle de 2016 yılında yaptığımız yatırım tutarı 196 milyon doları, ihracatımız ise 110 milyon doları buldu. Çimsa ile her yıl 5,6 milyon ton çimento üretiyoruz ve 65 farkı ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl 165 milyon ABD doları yatırımı ile gerçekleştirilen Çimsa Afyon Fabrikası devreye alındı."

“Teknosa markamız ise sektör liderliğini sürdürüyor. 2017 yılına müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına paralel olarak daha fit şekilde giriş yaptık ve ilk çeyrekte hedeflediğimiz büyüme ve karlılığı yakaladık. Elektronik perakendeciliği sektörü için genelde durgun geçen ilk üç ay içinde yükselen bir grafiğimiz var.”

“AvivaSA şirketimiz ile bireysel emeklilik fon büyüklüğünde liderliğimizi sürdürdük. 2017 yılının ilk çeyreğinde devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre %28 artarak 12,7 milyar TL seviyesine ulaştı, aynı dönemde katılımcı sayısında %5 büyüme yakaladık."

"Aksigorta şirketimiz ise yılın ilk çeyreğinde 615 milyon TL prim üretti. 2017 yılının ilk çeyreğinde; geçen yılın aynı dönemine göre hayat dışı sigorta sektörü %14 büyürken, Aksigorta prim üretimini %23 artırarak dikkat çekici bir performans sergiledi. UFRS bazlı net karımız 33,3m TL’ye ulaştı."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz