Draghi'den rahatsız olanlar var

Avrupa Merkez Bankası'nın üyelerinin, Başkan Mario Draghi'nin liderlik tarzından rahatsızlık duyduğu konuşuluyor

5.11.2014 17:50:010
Paylaş Tweet Paylaş
Draghi'den rahatsız olanlar var
Avrupa Merkez Bankası'nın yönetim kurulu üyelerinin, Başkan Mario Draghi'nin liderlik tarzından rahatsızlık duydukları bildirildi. Reuters'a konuşan bir kaynağa göre, Draghi'nin yönetim kurulundan tam destek almadan Avrupa Merkez Bankası'nın bilançosunu 1 trilyon euro büyüteceklerini açıklaması, kurum içinde huzursuzluk yarattı. Öte yandan Avrupa Merkez Bankası'ndan kaynaklar, Euro bölgesini oluşturan ülkelerin ulusal merkez bankaları başkanlarının AMB Başkanı Mario Draghi'nin kararlarını gizlediği yönetim stili ve yürüttüğü düzensiz iletişimden kaynaklanan rahatsızlıklarını bugünkendisine ileteceklerini söyledi.

ÜYELER FİKİRLERİNİ AKTARACAK

Kaynaklar, ulusal merkez bankası başkanlarının AMB yönetiminin daha eşitlikçi olarak yapılması konusunda Draghi'ye fikirlerini aktaracaklarını ifade ettiler. Kaynaklar, AMB yönetim kurulunda merkez bankası bilançosunun genişletilmesine dair kamuoyuna net rakamlar verilmemesi konusunda karar alınmasına rağmen Draghi'nin bilanço büyüklüğü için bir hedef açıklaması nedeniyle ulusal merkez bankaları başkanlarının öfkelendiğini belirtti.

AMB'den bir kaynak, "Bu durum, istemediğimiz beklentilerin oluşmasını sağladı. Artık yaptığımız her şey ECB'nin bilançosunun bir trilyon euro artırılması hedefi ile karşılaştırılıyor" dedi. AMB yönetim kurulunda çoğunluğa sahip olan merkez bankası başkanlarında oluşan rahatsızlık, gelecek aylarda varlık alımları hakkında kritik kararlar alması gerekecek olan Draghi'nin manevra alanını sınırlayabilir. Reuters'a bilgi veren kaynaklar, ECB yönetim kurulunun bugün yapılacak olan gayrı resmi çalışma yemeğinde bazı ulusal merkez bankası başkanlarının söz konusu endişeleri Draghi'ye aktaracağını belirttiler. ECB para politikası hakkındaki toplantısını ise Perşembe günü yapacak.

 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz