Hizmet üretiminde enflasyon ağustosta arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in açıkladığı ağustos ayına ilişkin verilere göre, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) ağustosta aylık bazda yüzde 2,62, yıllık bazda yüzde 57,72 artış gösterdi.

30.09.2024 10:24:190
Paylaş Tweet Paylaş
Hizmet üretiminde enflasyon ağustosta arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin H-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre H-ÜFE, ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 2,62, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 47,23, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 57,72 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 76,54 yükseldi.

Endeks, geçen yılın aynı ayına göre ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 53,44, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 61,35, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 65,99, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 57,69, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 65,89, idari ve destek hizmetlerde yüzde 55,51 arttı.

H-ÜFE bir önceki aya göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 4,26, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 3,03, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 2,55, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 2,54, idari ve destek hizmetlerde yüzde 3,28 artarken, mesleki bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 4,53 azaldı.




Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz