Esnafa özel ürün

19.10.2017 14:43:000
Paylaş Tweet Paylaş
Esnafa özel ürün

GÜNDEM

ESNAFA ÖZEL ÜRÜN 

Bankacılıkta son 2 yıldır önemli büyüme kalemi KOBİ bankacılığından geliyor. Bu da bankaları KOBİ ölçeğinde farklı büyüklükte yeni müşteri bulma yarışına sokuyor. Şekerbank da bu amaçla yeni bir ürün çıkardı. Bankanın KOBİ bankacılığından sorumlu genel müdür yardımcısı Murat Sabaz ile yeni “Dükkan Döndüren Paket”i konuştuk:

ÖZEL KREDİ VERECEĞİZ “Nakit akışı dönemsel olan faaliyet alanlarında çalışan esnaf ve işletmeler için ‘Dükkan Döndüren Paket’i geliştirdik. Bu paket kapsamında 36 aya varan vadelerle, esnaf ve işletmelerin nakit akışlarına uygun olan dönemlere göre her yıl için dört aya kadar ödemesiz dönemli finansman imkanı sağlıyoruz. Perakende sektöründe birçok faaliyet alanının kendine göre mevsimsellik taşıdığını gördük. Örneğin kitap ve kırtasiye satışı yapanlar için yaz ayları durgunken, gelinlikçiler, düğün salonları veya klima cihazı satıcıları için kış aylarında aynı durum söz konusu. Detaylı bir araştırmayla kantinciler, düğün organizatörleri, gelinlikçiler, bisiklet - motosiklet satıcıları ve tamircileri, kitap - kırtasiye satıcıları, inşaat malzemesi satanlar, mobilyacılar, otomotiv yan sanayi ticareti ve tamir - bakım hizmeti verenler ve beyaz eşya satıcılarının yer aldığı geniş bir sektörel harita çıkardık.

HEDEF YENİ MÜŞTERİ Bu kapsamda esnaf ve işletmelerimize yönelik her yıl aynı dönemlerde ödemeleri hafifleten bir model kurduk ve nakit akışı dönemsel olan faaliyet alanlarında çalışan esnaf ve işletmeler için ‘Dükkan Döndüren Paket’i geliştirdik. Sadece kredi taksitlerini değil, POS giderlerini de müşterimizin nakit akışının olumsuz etkilendiği dönemlerde azaltıyoruz. Perakende satışı olan müşterilerden yola çıktığımız için belli faaliyet alanlarındaki esnaf, mikro ve küçük işletmelere odaklanıyoruz. Bu segmentlerdeki müşterilerimize sağlayacağımız finansmanın önemli bölümünü bu paket dahilinde kullandırmayı planlıyoruz. ‘Dükkan Döndüren Paket’ ile hem mevcut hem yeni müşterilerimizin finansman ihtiyaçlarını nakit akışlarına uygun olarak düzenlemeyi hem de belirlenen faaliyet alanlarında uygun bir modelle yeni müşteri kazanmayı hedefliyoruz.”

NİŞ ALAN 

SADAKAT İÇİN ÇALIŞIYOR

Bireysel emeklilik sisteminde hem gönüllü katılımcılarda hem de otomatik katılım aşamasında sistemden çıkışların artmasıyla emeklilik şirketleri güçlü sadakat programlarına odaklanıyor. Sektörün liderlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat da “sadakat programlarını” yeniledi. Şirketin CEO’su Fırat Kuruca bu yenilemeyle hedeflerini açıklıyor:

PERAKENDE SEKTÖRÜ DE VAR “Türkiye’deki emeklilik sektörüne bakıldığında, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin, benzer programlar kapsamında müşterilerine asistans veya daha çok hobi ile ilgili avantaj ve kampanyalar sunduğunu görüyoruz. Biz ise yenilediğimiz bağlılık programlarımız sayesinde, sektörde ilk kez perakende sektörü, online alışveriş siteleri, oteller, restoranlar, hastaneler, kuru temizleme ve otomotiv sektörü gibi oldukça geniş bir alanda, müşterilerine anında faydalanabilecekleri benzersiz indirimler ve avantajlar sunan ilk firma olduk. En önemli yeniliklerden biri de kampanyaların her ay farklı içeriklerle yenilenmesi. Bu yeni süreçte müşterilerimizin tek yapması gereken, her ay e-posta veya SMS ile kendilerine iletilen kampanya avantajlarını takip ederek, fırsatları kaçırmamak.

TASARRUFA YÖNLENDİRİYOR Ürünlerimizin yapısı gereği, müşterilerimizle uzun süreli bir ilişki kurduğumuzun bilincindeyiz. Müşterileriyle en az 10-20 yıl hatta bazı durumlarda 50 yıldan fazla sürecek bir ilişki kurulan bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. İlettiğimiz birçok yerde geçerli kampanya kodlarıyla müşterilerimiz, günlük harcamalarını indirimli olarak yapabiliyor. Bu sayede tasarruf edebiliyor. Kurumsal müşterilerimiz de dahil olmak üzere, tüm BES müşterilerimiz sadakat programından faydalanabiliyor. Ayrıca AvivaSA bünyesinde Emeklilik Gelir Planı’na sahip müşterilerimiz de aynı kampanya ve avantajlardan yararlanıyor. Satış ekiplerimize bu konuda, müşterilerimizi doğru bilgilendirmeleri için sürekli eğitimler veriyoruz.”

CEO AJANDA

NELERİ BASİTLEŞTİRİYORSUNUZ?

Finans dünyasında müşterilerin ihtiyaç ve isteklerinin değişmesi ve verimlilik gibi nedenlerle kurumlar işleyişlerini yeniliyor. Daha basit ve kolay işleyen süreçlere ve ürünlere yöneliyorlar. Biz de bankalardan sigorta şirketlerine kadar farklı sektörlerde gerek şirket içi gerek müşteri tarafında yapılan basitleşme çalışmalarını sorduk:

KATMA DEĞERİ OLMAYANI KALDIRIRIZ “Esasen biz baştan beri yeni nesil bankacılık anlayışıyla çalışıyoruz. Buna göre ürün, süreçler ve organizasyonu kendi başlarına ele almıyoruz” diyen Bank Pozitif CEO’su Hasan Akçakayalıoğlu, bakış açılarını ve çalışmalarını şöyle aktarıyor: “Hepsini bir bütün olarak düşünüyoruz. Müşteriye ve bankaya katma değeri olmayan tüm unsurları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu, tüm süreçler ve tüm organizasyon için geçerli. Örneğin, bilgi işlem sisteminde bir değişiklik ya da geliştirme talebi olduğunda, buna kendi başına bakmıyoruz. Bu fonksiyonu kullanan tüm süreçler ve organizasyonu, kişileri gözden geçiriyoruz. Bu kapsamda her türlü müşteri kesimine, her yerde ve her türlü hizmeti sunmak gibi bir iddiamız da hiçbir zaman olmadı. Belirlediğimiz alanlarda, yeni nesil bankacılık anlayışıyla en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz.”

İNSAN GÜCÜNDEN SELF-SERVİSE Anadolu Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan da son yıllarda temel sigortacılık yazılımlarını ve donanım altyapılarını en yeni teknolojilerle yenilediklerini aktarıyor. Erkan, “Bu projeyi başta ürün geliştirme, uygulama ve operasyon olmak üzere tüm süreçlerimizi daha etkin ve verimli yönetme hedefiyle başlattık. Son iki yıldır katlanarak artan müşterilerimize en iyi şekilde hizmet verebilmek için iş modelimizi insan gücünden self-servis kanallara doğru kaydırdık. Müşterilerimizin işlemlerini kendilerinin yapabileceği mobil şube, internet şube ve IVR, SMS gibi kanallara da oldukça yatırım yaptık. Örneğin otomatik katılımdan caymak isteyen müşterilerimizin yüzde 70’inden fazlası tamamen self-servis kanalları kullanarak işlemlerini tamamladı. Bu bize büyük hız ve maliyet avantajı sağladı. Yeni hedefimiz müşteriye dokunduğumuz her noktada teknolojiyi kullanarak kişiye özel, tutarlı ve keyifli bir müşteri deneyimi tasarlamak” diye konuşuyor. 

ROBOT DÖNÜŞÜM PROJESİ Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen de sigortayı kolay, yalın ve erişilebilir hale getirmek vizyonuyla iş yapış şekillerinde yaptıkları değişimi şöyle özetliyor: “Pek çok inovasyon projesini hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri Robot Dönüşüm Projesi. Tekrarlanan, kural tabanlı ve manuel olan işleri otomatik hale getirerek, poliçe üretiminden hasar dosyası açılmasına kadar 10’dan fazla süreci sanal çalışanlarımızla gerçekleştiriyoruz. Bu sayede mevcut çalışanlarımızın iş kapsamından rutin operasyonları çıkarıyoruz. Onları daha katma değerli işlere yönlendiriyoruz. Bu sistemi 7 aylık sürede 4 farklı süreçte uyguladık ve 42 milyon TL’lik gelir sağladık. Sanal çalışanları ileriki dönemde hasar ve üretimde daha da yaygınlaştırmayı, finans ve tahsilat bölümlerinde de aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarıyla kasko teklifi veriyor, dijital kanallarımızda müşterilerimize chatbot uygulamasıyla anlık hizmet desteği sağlıyoruz. Acentelerimize özel portalımız “Ayrıcalıklar Dünyası”nı da mobil platform haline getirerek acentelerimizin ofislerinde bulunmadıkları zamanlarda da güncel poliçe üretimi, hasar bilgileri, yenileme performansları, komisyon gelirleri ve hedef komisyon bilgilerini cep telefonlarından takip edebilecekleri bir mobil uygulama haline getirdik.”

GÖSTERGE

2016 yılında GSMH içinde kamu borcunun en yüksek olduğu ülke yüzde 85 payla Mısır, onu yüzde 63 payla İsrail ve yüzde 48 pay ile Katar izliyor. Türkiye ise kamu borçlarının GSMH içindeki payı yüzde 28’de kalıyor.

CEO TWEET

EROL BİLECİK

“Gençlerimize hayal kurmayı ve kalıpların dışına çıkarak düşünmeyi öğretebilirsek, dünyayı şaşırtacak girişimler ülkemizden de çıkacaktır.”

MEHMET ŞİMŞEK

“Dünya borsalarının değeri 76,3 trilyon dolar ile tarihi zirveye ulaştı. Borsaların değeri küresel milli geliri aşmış.”

SONER CANKO

“2017 Küresel İnovasyon Endeksi yayınlandı. 127 ülke sıralamasında 1’inci İsviçre, 2’nci İsveç, 3’üncü Hollanda ve 43’üncü Türkiye…”

ALİ İHSAN GÖKER

“Hazine, bugün 2,43 milyar TL borçlandı. Hazine borçlanması tam gaz sürüyor. Temmuz bütçe açığı da bomba gelecek.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz