Ne kadar dijitalsiniz?

Finans sektöründen iki önemli isme dijital dünyayı nasıl kullandıklarını, ne kadar zaman geçirdiklerini sorduk...

19.10.2014 17:01:050
Paylaş Tweet Paylaş
Ne kadar dijitalsiniz?
Dijital dünya, tüm yönetim biçimlerinde ezberleri bozuyor. Banka yöneticileri de bu yeni dünyaya son hızla uyum sağlıyor. Finans sektöründen iki önemli isme dijital dünyayı nasıl kullandıklarını, ne kadar zaman geçirdiklerini sorduk...

Bakın nasıl cevapladılar.

7/24 BİLGİ AKIŞI
ING Bank Genel Müdürü PINAR ABAY, dijital dünyada kişisel olarak Twitter'i kullanmayı tercih ediyor. “Gerek müşterilerimizle gerekse gençlerle iletişimde benim için çok etkin bir yöntem” diyen Abay, bu dünyadan nasıl yararlandığını şöyle aktarıyor:

“Müşterilerimizin deneyimlerini 7 gün 24 saat birinci ağızdan öğreniyorum, sosyal medya üzerinden onlarla iletişimi onların elde edeceği fayda üzerine kurmaya gayret ediyorum. Attığım bir mesaj sonrası gençlerden gelen yorumlar, bazen içeriye taşıdığımız fikirler haline bile geliyor.

Çünkü bu mecra, onların kendilerini en rahat ve en iyi şekilde ifade ettiği mecra, burada çok potansiyel var. Onları büyük bir titizlikle dinlemek ve takip etmek gerektiğine inanıyorum.

Çalışma arkadaşlarımla da klasik e-mail yönteminden daha hızlı ve etkin Twitter vasıtasıyla iletişim kurduğumu söyleyebilirim. Sosyal medya sayesinde, genel müdürlük ve şubelerimiz arasındaki mesafeler de ortadan kalkıyor.

Türkiye'nin herhangi bir yerinde bulunan bölge ya da şube çalışanlarımız, başarılı geçen bir günün ardından sonuçlarını, çektikleri selfie'leri paylaşıyor. Bu sayede, hem birbirimizi daha yakından takip ediyor hem başarılarımızı, yaşadığımız gurur ve sevinç anlarını hep birlikte paylaşmış oluyoruz.”

DİJİTAL BAĞIMLISI
BBVA Global Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Başkan MEHMET SEZGİN de görevi gereği son iki yılda 15 ülkede ödeme sistemleri için çalışınca sürekli seyahat ettiğini ve telefon, e posta, Google+ ve hatta WhatsApp'ın yaşamının ayrılmaz parçası haline geldiğini söylüyor.

“Ayda bir ödeme sistemleri yönetim kurulunu 15 ülkede görüntülü telefon bağlantısıyla yapıyoruz. 15 günde bir dijital bankacılık üst yönetimi toplantısında da yarımız birlikte, yarımız videoda oluyor. Çünkü burada bile 4 bölge var. E posta trafiğini takip etmeden en fazla iki saat gidebilirsiniz.

Özellikle Latin Amerika'dan saat farkıyla gece yarısına kadar mesaj geliyor. Sunumlar, Google Drive üzerinden paylaşılıyor. Google+ da tartışmalar yapıyoruz. WhatsApp da önemli konuların alarmlarını kullanıyoruz. Skype ve Facetime işe alma görüşmesi yapıyoruz. Yani sabah ) gece 24.00, 16 saatin herhalde en az 12 saatini ekrana bakarak, yazarak geçiriyoruz.

Twitter benim banka dışı da dahil olmak üzere ödeme sistemleri üzerine gelişmeleri, teknoloji ve ekonomi haberlerini paylaştığım yer. Direkt ve daha uzun görüşlerimi mszgnblog.com'da yazıyorum. Facebook'u aile, arkadaş, okul grupları için kullanıyorum.

Instagram ise çok daha kısıtlı samimi arkadaşlar için. Gideceğimiz ülkelerin hava durumu, saat farkları gibi konular için de diğer aplikasyonları kullanıyorum. Bankacılık işlemlerini Garanti Bankası ve BBVA'nın mobil bankacılık uygulamalardan yapıyorum. Yani tamamıyla dijital dünya bağımlısıyız.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz