CAPİTAL DERGİ

Etkinlikler

CEO Club'a nasıl katılabilirsiniz?

CEO Club'a aşağıdaki şirket ve kurumların başkan ile CEO'ları katılabilir.

7 MAYIS, 2015


Capital'de Bu Ay

Capital'de bu ay

İşte Mayıs ayının başlıkları...

6 MAYIS, 2015

Geniş Açı

ÖLÜMSÜZ ŞİRKETLER

“Futbolun öyküsü, zevkten zorunluluğa uzanan hüzünlü bir öyküdür. Spor bir sanayi dalına dönüştüğü oranda, iş olsun diye oynandığında güzelliğinden bir şeyler kaybetmiştir. Ben basit bir futbol dinleyicisiyim. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda güzel bir maç izleyebilmek için Tanrı’ya yalvarıyorum”

27 NİSAN, 2015

Geniş Açı

FENERBAHÇE'NİN SERMAYE PİYASALARINDAN SAĞLADIĞI FİNANSAL KAYNAKLAR

“Halka açık olmak, kulüplerin şeffaflık ve hesap verebilirliğini artıran önemli faktörleri beraberinde getiriyor. Bu açıdan bakıldığında geniş üye ve taraftar kitlelerine hitap eden kulüp şirketlerinin halka açılmasını anlamlı bir gelişme olarak değerlendiriyorum.”

27 NİSAN, 2015

Geniş Açı

FUTBOL EKONOMİSİ NEREYE GİDİYOR?

Maç hasılatından reklam gelirine, sponsorluklardan ürün satışına farklı kaynakları bulunan, farklı birçok sektörü etkileyen futbolun endüstrileşmesi, özellikle 90’lı yıllarda hız kazandı. Bugün Avrupa’daki büyüklüğü 15 milyar Euro’yu aşan pastaya ulaşıldı. Üstelik bu pazar hem sportif hem finansal açıdan Türkiye için de son derece önemli. Ancak 700 milyon Euro’luk büyüklüğü olan Türkiye futbol endüstrisinin şeffaflıktan kurumsallaşmaya, finansal darboğazdan kârsızlığa kadar çok sayıda sorunla boğuştuğu da aşikar. Uzmanlar ise tüm bunlara rağmen geleceğe umutla bakıyor. Çünkü muazzam bir potansiyel söz konusu. İşte Geniş Açı’nın bu ayki toplantısında bu keyifli gündem masaya yatırıldı. “Futbol Ekonomisi Nereye Gidiyor?” başlıklı toplantının moderatörlüğünü İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Kural yaptı. Toplantıya, UEFA Tahkim Kurulu Üyesi Levent Bıçakcı, Türkiye Futbol Federasyonu Mali İşler Direktörü Özkan Kılık, Galatasaray Mali İşler Direktörü Sedef Hacısalihoğlu, Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, spor ekonomisti Tuğrul Akşar ve İş Yatırım Finansal Piyasalar Müdürü Orhan Veli Canlı katıldı. Futbol endüstrisini hem küresel hem Türkiye bazında değerlendiren uzmanlar, sektörün geleceğini, pazardaki sorunları, piyasanın beklentilerini ve gelecek projeksiyonlarını paylaştılar.

27 NİSAN, 2015

Gelecek & Trendler

Dinamik şebekelere giden yol

Akıllı şebekeler, enerji üretimiyle talebi arasında bir dengenin kurulmasını sağlayarak şebeke istikrarına katkıda bulunur. Aynı zamanda enerji depolama cihazlarıyla birlikte dağınık enerji üreticilerinin de şebekeye büyük ölçüde entegre olmalarını sağlarlar.

24 NİSAN, 2015

Gelecek & Trendler

Akıllı şebekeler - akıllı şehirlerin vazgeçilmez bileşenleri

İtalya’nın kişi başına elektrik tüketimini oldukça düşük seviyede tutan ılıman iklimi sayesinde, bu ülkedeki enerji verimliliği duyarlılığı geleneksel olarak çok zayıf. Ancak İtalya, enerji verimliliği farkındalığı yaratmak için enerjinin son kullanıcı fiyatlarını yükselterek bu konuda daha bilinçli olmaya başladı.

24 NİSAN, 2015

Gelecek & Trendler

Pratik yapmak mükemmelleştirir: İtalya'daki akıllı şebekeler

Siemens ile Cenova Üniversitesi’nden araştırmacılar, aynı zamanda bir depolama aracı olarak da kullanılabilen hem geleneksel hem yenilenebilir enerji kaynaklarının bir karışımıyla çalışan bir enerji şebekesi kuruyor. Bu projenin amacı, aslında şehirlere yönelik bir mikro şebeke kavramı geliştirmek. Siemens ve İtalyan enerji şirketi Enel, Cenova Üniversitesi’nin elektrik giderlerini daha şimdiden dikkate değer boyutta düşüren bu akıllı projenin sunumunu, Milano’daki Expo 2015 fuarında yapacak.

24 NİSAN, 2015

Capital'de Bu Ay

Capital'de bu ay

İşte Nisan ayının başlıkları...

18 NİSAN, 2015

Akıllı Kimya

EKO-LİDER

9 NİSAN, 2015

Akıllı Kimya

RİSKLERİ İYİ YÖNETENLERİN YÖNETİM KALİTESİ DE İYİ

Carbon Disclosure Project, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu. Türkiye ayağı ise Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından yönetiliyor. CDP Türkiye, her yıl BŞST100 şirketlerine iklim değişikliği risklerini raporlamaları adına davet gönderiliyor. 2014’te 41 şirketin katıldığı raporlamada, Arçelik ve Tofaş iklim değişikliği performansında en iyi şirketler oldu. Bu başarının şirketlerde yaratmaya çalıştıkları farkındalığın bir sonucu olduğunu söyleyen CDP Türkiye Direktörü ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Melsa Ararat, “Küresel çapta yatırımcılar, şirketlerin CDP’ye yanıt vermiş olmasını yönetim kalitesinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor” diyor.

9 NİSAN, 2015

Akıllı Kimya

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE NE KADAR HARCANACAK?

Sürdürülebilirlik trendi şirketler cephesinde önemli bir farkındalık yarattı. Bu farkındalık, “yeşil” yatırımların da yıllar itibarıyla artmasını sağlıyor. Örneğin Vestel, çevreci ürün geliştirmeye ayırdığı kaynağı, 5 yıl öncesine göre 3 kat artırmış durumda. Koç Holding’in son 5 yılda bu alanda yaptığı yatırım miktarı 910 milyon TL’ye ulaştı. Zorlu Enerji ise 2014’teki 1 milyon 650 bin TL olan harcama miktarını bu yıl 1 milyon 900 bin TL’ye çıkarmayı hedefliyor. Özetle 2015 yatırım bütçelerinde yeşilin payı artmış durumda…

9 NİSAN, 2015

Akıllı Kimya

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ŞİRKET KÜLTÜRÜMÜZ OLACAK

Sürdürülebilirlikle ilgili sertifikasyon çalışmalarını tamamlayan Alarko Carrier, 2012 yılından bu yana AR-GE çalışmaları yapıyor. Avrupa Birliği’nin henüz kavramsal düzeyde olan yeni regülasyonları için AR-GE merkezinde şimdiden ürün geliştirmeye başladıklarını belirten Alarko Carrier Fabrikalardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çopur, “Sürdürülebilirliği sadece şirket politikası değil, çalışanları ve yan sanayisiyle birlikte şirket kültürü haline getirmeyi hedefliyoruz” diyor.

9 NİSAN, 2015

Akıllı Kimya

ÇEVRE DOSTU ÜRÜN DÖNEMİ

Araştırma sonuçları günümüzde tüketicilerin yüzde 75’inin çevre farkındalığına sahip olduğunu gösteriyor. Uzun yıllar önce ozon tabakasının zarar gördüğüne ilişkin bulguların duyurulmasıyla birlikte başlayan bu farkındalık şirketleri de çevreci ürünlere yöneltti. Arçelik’ten Vestel’e BASF’den Duravit’e, P&G’den Toshiba’ya şirketler çevreci ürün portföyleriyle dikkat çekiyor. Enerji duyarlılığından geri dönüşüme, yeşil tedarikten su tasarrufuna doğaya daha az zarar verme hedeflerini gerçekleştiriyorlar.

9 NİSAN, 2015