ECB’den sürpriz beklenmiyor

Avrupa Merkez Bankası’nın yarınki toplantısında yeni bir tedbir planı açıklaması ve faiz indirimi yapması beklenmiyor.

20.04.2016 14:05:260
Paylaş Tweet Paylaş
ECB’den sürpriz beklenmiyor
Uluslararası finans kuruluşlarının uzmanları, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yarınki toplantısında yeni bir tedbir planı açıklamasını ve faizlerde indirim yapmasını beklemiyor.

Bölgede çok düşük enflasyonla uzun süredir mücadele eden ECB Başkanı Mario Draghi'nin alacağı olası yeni tedbirler ve parasal genişleme programına ilişkin yeni detaylar, piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Yarın Frankfurt'ta gerçekleştirilecek ECB toplantısında, ekonomik görünümün ve enflasyonu baskı altına alan unsurların ele alınması bekleniyor. Uzmanlar, bankanın toplantıda yeni bir tedbir planı açıklamasını ve faizleri düşürmesini beklemezken, sonraki muhtemel politika değişikliklerine ilişkin yeni ipuçları paylaşabileceğini de düşünüyor.

Ayrıca, Draghi’nin konuşmasının ardından gerçekleştirilecek soru-cevap kısmında ise ECB politikalarının özellikle Almanya’da eleştirilmesinin gündeme gelebileceği tahmin ediliyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz