Tekstilbank'ın satışına onay!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tekstilbank'ın yüzde 75,5'inin Çinli ICBC'ye satışına onay verdi.

6.04.2015 13:03:090
Paylaş Tweet Paylaş
Tekstilbank'ın satışına onay!
Tekstilbank'ın, Çinli Industrial and Commercial Bank'a satışında sona yaklaşılıyor.

DAVUTOĞLU, MERAKLA BEKLENEN PAKETİ AÇIKLADI! TIKLAYIN!

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tekstilbank'ın yüzde 75,5'inin Çinli ICBC'ye satışına onay verdi. GSD Holding tarafından KAP'a yapılan açıklama söyle: "Şirketimiz'in Tekstil Bankası A.Ş.'nde sahip olduğu %75,50'lik payının, Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC)'e satışı işlemine, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onay verilmiştir. 29 Nisan 2014 tarihli hisse alım satım sözleşmesinde öngörülen olağan prosedürlerin tamamlanmasını takiben işlem kapanışı gerçekleştirilecektir."

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Geçen yılın Nisan ayında ICBC, Tekstilbank'ın yüzde 75,5 hissesini 669 milyon liraya almak üzere ana ortak olan GSD Holding ile anlaşma imzalamıştı. Çinli Industrial and Commercial Bank of China, 3 trilyon dolar aktif büyüklüğü ile dünyanın en büyük bankası konumunda.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz