Yeni teknolojilerin geleneksel sektörlerde yarattığı köklü değişimin izleri ve beklentiler…
Ekonomik kriz, büyük şirketlerde “temizlik harekatı” başlattı.
Birçok şirkette 2016 bütçe hazırlıkları ekim ayında başlasa da henüz tamamlanmış değil.
Bugünlerde herkes İran'ı konuşuyor. iş dünyasının adeta akın ettiği ülkede otellerde yer bulmak bile zorlaşmış durumda..
Türkiye'nin En Güçlü İş İnsanları ve onları zirveye taşıyan kritik tercihleri...
Türkiye'nin En Güçlü 30 İş İnsanı Araştırması Capital tarafından 11 yıldır gerçekleştiriliyor,Güçlüler ligindeki isimler
Elvan Gıda Vatan Bilgisayar Bimeks gibi şirketlerle ortaklık tekliflerine neden mesafeli yaklaştıklarını konuştuk...
İletişimden dile, vizeden aile dengelerine kadar global Türkleri en fazla zorlayan konular ve global 50 Türk listesi.
Hayatımıza gireli birkaç yıl olmasına rağmen mobil uygulamalar yaşamın her alanında varlığını kanıtladı. Bankacılık işlemlerinden seyahat planlamaya, hava durumundan trafik yoğunluğu bilgilerine, navigasyondan yemek siparişine hayatı her alanda kolaylaştırıyorlar. Mobil uygulamalar yazın tatile çıkacaklar için de en uygun uçak ve otobüs biletinden otel rezervasyonlarına, restoranlardan paket programlara kadar pek çok seçeneği ceplere taşıdı. İşte yazın hayatı daha mutlu kılan ve kolaylaştıran mobil uygulamalar…
Tüketicinin her geçen gün daha çok mobilize olması, şirketleri “her zaman, her yerde” olmaya zorluyor. Bunu sağlamanın tek yolu ise dijitalleşmek. Zaten bu yüzden, internet ve mobil kanalların toplam satışlardaki oranı ciddi biçimde artmış durumda. Gelecek 5 yılda ise rakamlar çok daha çarpıcı olacak. Dijital kanallardan gelir elde etmeye odaklanan şirketlerin iddialı hedefleri de bunu ispatlıyor. Garanti Bankası, 5 yıl sonra toplam işlemlerin yüzde 95’ini dijital kanallardan yapmayı hedeflerken Teknosa, satışlarının yüzde 25’ini, LC Waikiki global cirosunun yüzde 10’unu, Boyner ise toplam satışının yüzde 15’ini dijitalden sağlamayı planlıyor.
2015 rekabetin yoğun, satışların yavaş, kâr marjlarının eridiği ve tahsilat sorunlarıyla anılacak bir yıl olmaya doğru gidiyor. Yılın ilk 6 ayı tüketici talebinin ve güveninin negatif görünümüyle geçti. Bu kritik ortamda pazarın kazananları ise pay kaybetmeden yoluna devam edenler olacak gibi görünüyor. Ancak pazar payını korumak hiç kolay değil… Bazı sektörlerde durum daha da kırılgan… Hatta sigorta, ev tekstili, otomotiv, beyaz eşya gibi sektörlerde yüzde 1 ila 2 arasında pazar payı kaybı şirketlerin tehlike sınırına ulaştığını gösteriyor. 19 farklı sektörde pazar payı kaybında tehlike eşiğini araştırdık. Tehlike eşiği sektörden sektöre değişiyor. Cep telefonu ve televizyonda eşik en fazla 5 puan iken otomotiv ve gıda perakendeciliğinde 1 puan…