Ortak gelecege 65 yıllık yatırım

Kurulduğu günden bugüne kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) çalışmalarında yer almaya önem veren Akbank, bugün Türkiye’nin en değerli şirketlerinden biri.

16.06.2014 19:14:330
Paylaş Tweet Paylaş
Ortak gelecege 65 yıllık yatırım
65 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü kurumlan arasında yer alan Akbank, sosyal sorumluluğun tüm alanlarında her yıl onlarca proje yürütüyor. Akbank, kültür-sanat projelerinden girişimciliğe, çevreden gençlere kadar çok geniş bir a,landa kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları sürdürüyor.

Akbank ’ın sosyal sorumluluk alanındaki yüksek katılım ve etkiye sahip projelerinin bir kısmı da gençlere ulaşmayı hedefliyor. Kurulduğu günden bugüne kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) çalışmalarında yer almaya önem veren Akbank, bugün Türkiye’nin en değerli şirketlerinden biri.

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası 2012 sıralamasına göre yaklaşık 2,1 milyar dolar marka değeriyle Türkiye’nin en değerli banka markası.

Akbank, ürün ve hizmetleri, operasyonları, insan kaynakları politikaları, iş süreçleri, gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle gelecek nesillerin yaşam kalitesini artıran ve kalıcı kılan çalışmalara öncülük ediyor.

Finansal performansının yanında etik, çevresel, sosyal ve ekonomik önceliklerin de önemine olan inancıyla Akbank, kendi alanlarında ilk projeleriyle Türkiye’nin ortak
geleceğine yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.

Nüfusunun yarısı 30 yaşın altında olan Türkiye, çok genç bir nüfusa sahip. Yeni teknolojileri hızla benimseyen ve kullanan bu genç nüfus ülkemizin ileriye dönük en önemli demografik avantajları arasında yer alıyor.~

Tüm bu koşullar, KSS çalışmalarında gençliği ve eğitimini ayrıcalıklı kılıyor. Akbank da gençlik ve eğitim için geliştirdiği KSS projelerinde uzun vadeli ve geleceğe dönük özelliklerin ve niteliklerin öne çıkarılmasına dikkat ediyor.

Kültür ve sanat, çevre, girişimcilik, gönüllülük ve eğitim alanlarında projelerini yoğunlaştıran Akbank’ın öncelikli kurumsal sosyal sorumluluk alanları arasında gençlik ve eğitim önemli bir yer tutuyor.

ÜYE SAYISI 131’E ULAŞTI
Gelişim ve yenilikçiliğin en önemli paydaşlarından gençlerle 2008 Aralık ayında ‘Akbank Düşünce Kulübü’nü kuran Akbank, bu projeyle gençlerle iletişim kurmanın yanı sıra ‘Yenilikçi Düşünce Liderleri” yetiştirmeyi ve toplumsal fayda sağlamayı da amaçlıyor.

Bu yıl Akbank Düşünce Kulübü’nün toplam üye sayısı 131’e ulaştı. Her sene ülke çapında bir konu seçen Akbank Düşünce Kulübü Türkiye’nin değişik üniversitelerinden seçilen öğrencilere yönelik bir yarışma düzenliyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, bu yarışmaya katılarak ekip halinde bir konu üzerinde çalışıyor.

Akbank bu yarışmada birinci olanları her yıl Harvard’da yaz okuluna gönderiyor. 6’ncı yılına giren Akbank Düşünce Kulübü’nün bu yılki teması, “Finansal ürün ve Hizmetlere Erişim”. Kulüpte tıp doktorundan felsefeciye avukattan ekonomiste kadar farklı branşlardan gençler var.~

Kulüpteki bu çeşitlilik Akbank Düşünce Kulübü’nün yaratıcılığına da büyük zenginlik katıyor. Üyeler, üniversiteden mezun olsalar bile kulüple bağları kopmuyor. Yurtdışın-daki düşünce kulüpleri gibi düzenli bir araya gelip beyin fırtınası yapıyorlar. Amaçları ise Türkiye için yenilikçi fikirler üretip sürdürülebilir değer yaratmak.

HEDEF TASARRUF BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK
Tasarruf konusu da son dönemde Türkiye’nin gündeminde daha üst sıralarda yer alan bir konu. Bu kapsamda, tasarrufların ana adresi olan bankacılık sektörünün, tasarruf bilincinin geliştirilmesinde önemli rolü var. Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi’ni Türkiye’de, özellikle gelecek kuşaklarda finansal okuryazarlığın gelişmesi için hayata geçirdi.

Akbank, temel alışkanlıkların kazanıldığı küçük yaşlardaki çocuklara ulaşarak, onların bilinçli tüketim alışkanlığı kazanmalarına katkıda bulunmak ve tasarruf bilincini geliştirebilmeleri için yola çıktı.

İstanbul’daki ilköğretim okullarında başlatılan proje, artık diğer illerdeki öğrencilere de ulaşıyor. İstanbul dışındaki 10 ilde tasarruf eğitimleri gerçekleştirildi. 2013 sonu itibariyle 15 bine yakın ilkokul öğrencisi tasarruf eğitimlerini tamamladı.

2014 yılı sonunda amaç, en az 18 bin “ekonominin kahramanı” daha yaratmak. Önümüzdeki günlerde proje bir web sitesiyle yeni bir platforma daha taşınacak. Projenin web sitesiyle daha çok öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Web sitesiyle öğrencilere tasarruf konusu eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Proje, her bir öğrenciyi “Ekonominin Kahramanı” olmaya davet ediyor.~

CAZ VE ÇOCUK ATÖLYELERİ
HER YIL FARKLI ŞEHİRLER

Akbank Caz Festivali kapsamında liselerde Caz ve Çocuk Atölyeleri, Kampüste Caz Etkinlikleri ve Jammz Genç Yetenekler Yarışması düzenliyor. Kampüste Caz her yıl rotasına yeni şehir ve isimler ekleyerek yoluna devam ediyor.

KAMPÜSTE CAZ
Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Kampüste Caz, geçen yıl İstanbul’un yanı sıra 11 farklı şehirde toplam 19 üniversitede cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturdu.

AKBANK NELER YAPIYOR?
- Türkiye’de mevduat bankaları arasında çevresel, sosyal ve ekonomik performansın değerlendirildiği sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan ilk banka.

- Çevreyle ilgili sponsorluk ve çeşitli projeleri yürütüyor. Bu kapsamda Karbon Saydamlık Projesi (CDP) ve Vakit Yok Projesi gibi büyük projeleri hayata geçirdi. Bu alandaki çalışmalarıyla Temmuz 2012’de Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Sürdürülebilirlik İçin İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri’nde finale kaldı ve yönetim kategorisinde ödül aldı.

- Akbank, 1999’dan bu yana düzenlenen ve girişimciliği teşvik eden Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’nın sponsorları arasında. Ayrıca Endeavor Derneği işbirliğiyle çeşitli girişimcilik projelerine imza attı. Akbank, Dünya Bankası’nın desteğiyle Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği (KAGİDER) tarafından yaşama geçirilen KAGİDER Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) programına ilişkin Türkiye’de ilk sertifika alan kurumlar arasında yer alıyor.~

- Akbank’ın kültür sanat alanındaki çalışmaları çok geniş bir perspektife yayılıyor. Buradaki çıkış noktası ise hepsinin sürdürülebilir ve uzun soluklu olması. 21 yaşındaki Akbank Sanat, yılda 700’ün üzerinde sergi, söyleşi, konferans, film gösterimi ve konsere imza atıyor. Akbank Çocuk Tiyatrosu, perdelerini açtığı ilk günden bu yana tam 41 yılı geride bıraktı.

Türkiye’de caz denilince akla gelen ilk etkinliklerden biri olan Akbank Caz Festivali bu sene 24’üncü yılını kutlayacak. Akbank Kısa Film Festivali sinema sanatını ve yeni sinemacıları desteklemeyi amaçlıyor. Akbank ayrıca 2004’den beri Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin en büyük destekçisi. 8 yıldır Contemporary İstanbul’un ana sponsorluğunu üstleniyor.

- 16 bine yakın çalışanıyla birçok gönüllülük çalışması yürüten bankanın Türkiye’nin dört bir yanında belirlediği Gönüllü Liderleri bulunuyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz