Ram Nidumolu, C.K. Prahalad ve M.R. Rangaswami, sürdürebilirliğe 5 yoldan ulaşıldığını düşünüyor.
SCHRAGE, yeni kitabı “Fikirlerin Ötesine Geçmek” ile şirketlere basit bir formül öneriyor.
Dünya genelinde 2 bine yakın CEO hakkında veri topladık. Üst basamaklarda kimsenin adını bile isimler var.
Şirketler geliştirici ilişki kurma süreçlerini radikal şekilde değiştirerek organize olmalılar.
Son 10 yılda resim koleksiyoneri sayısında ciddi bir artış gözleniyor.
Gerçek inovasyoncuları diğerlerinden ayıran beş "keşfetme yeteneği".
Avrupalı indirim mağazaları sınıfı ABD'li perakendecileri geri kafalı görüyor.
Prof. Sull, türbülansta başarılı olan şirketlerin stratejilerini öne çıkarıyor.
Zamanın değerini anlayan şirketler, ürünlerde hız yarışına girdi.
Pine göre, yeni dönemde başarının yolu özgün ve samimi olmaktan geçiyor.
Kârsızlık sendromu, büyümenin yavaşlaması ve üstüne üstlük fiyat artışlarının da istenilen seviyede gerçekleşmemesi dünyanın dört bir yanındaki şirketleri operasyonel maliyetleri kısmaya yöneltiyor. Yeniden sağlıklı büyümeye geçmek isteyen birçok şirket, kemer sıkma tedbirlerini devreye aldı ve giderleri azaltmak için büyük operasyon başladı. Coca- Cola’dan Reckitt Benckiser’e dünya devleri, istihdamda kesinti ve organizasyonda yeniden yapılanmayı da içine alan milyar dolarlık gider düşürme peşinde.
Rakamlar çarpıcı… Global İK şirketi Challenger, Gray&Christmas’ın yaptığı araştırmaya göre geçen yıl ABD’de 1.341 CEO görevinden ayrıldı. 2004’te ABD’de sadece 663 CEO’nun görevinden ayrıldığı düşünülürse son 10 yılda ABD’de görevinden ayrılan CEO’ların sayısı 2 kattan fazla arttı. Türkiye’de de durum benzer… Rakamlar Türkiye’de de CEO ayrılıklarının her geçen gün arttığını gösteriyor. Son 1,5 yılda Capital 500 listesindeki en büyük ilk 30 şirketin 11’inin CEO’su görevinden ayrıldı. Sadece ocak ayında görevinden ayrılan CEO sayısı 13’ü buldu. 2015’te ise bu trendin devam etmesi ve CEO ayrılıklarının artması bekleniyor.
Teknolojik gelişmeler sektörleri hızla değiştiriyor. Tırmanan politik riskler de dünyanın her tarafında belirsizliği giderek artırıyor. Ünlü yönetim gurusu RAM CHARAN, son kitabı Hücum Edenlerin Avantajı’nda (The Attacker’s Advantage) CEO’ların en temel görevinin belirsizliği yönetmek olduğunu belirtiyor. Bunun için de girişimci olmalarının şart olduğunu ifade eden Charan, “Benim için CEO girişimcidir. Eğer CEO’su girişimci değilse o şirketin hayatta kalmasının pek şansı yok” diyor.
Capital’in “Yönetim Kurulları Profili 2015” araştırması çarpıcı rakamlar ortaya koyuyor. Kurulların toplanma sıklığından üyelerin aldığı ücretlere, bağımsız üye sayısından kadın üyelerin oranına kadar çok sayıda veride 2008’e göre önemli değişimler var. Örneğin, bağımsız üyelere olan talebin her geçen gün arttığı gözleniyor. Tabii bu durum piyasayı hareketlendirirken, ücretlerin de yükselmesine neden oluyor. Kurulların kompozisyonundaki gençleşme ve çeşitlilik ise bir diğer dikkat çekici gelişme.