İstanbul Ticaret Üniversitesi, geleceğin ve sektörün finans yöneticilerini yetiştirmek için bir eğitim programı başlatıyor. En az 3 yıl finans alanında çalışmış olan uzmanların veya yönetici adaylarının başvurabileceği eğitim programı sonunda, katılımcılar bir sertifika alacak ve 6 ay boyunca mentorluk hizmetinden yararlanabilecek.
Eğitimin birincil amacı finans alanında kariyer hedefleyen ve deneyim sahibi olan orta ve üst düzey yöneticilerin en üst düzey finans yöneticisi (CFO) olmalarını sağlamak. Bunun için hazırlanan bir dizi eğitim ile yöneticilere teknik bilgilerini liderlik vasıflarıyla yönetmek ve geliştirmek öğretilecek. CFO ve CFO adayları, uygulamalı örnek ve vaka çalışması yardımıyla hem teorik hem de pratik bilgilerini üst seviyeye taşıyarak, finans alanında karmaşık ve zor anlaşılan konuları da kavramış olacak.
Eğitimler, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin CFO ve CEO’ları tarafından verilecek. Çeşitli sektörlerin CFO'ları tarafından “case study”ler eşliğinde gerçek tecrübe paylaşımları yapılacak, katılımcılar ve eğitimciler arasında özel bir blog şeklinde çalışacak olan "CFO Club" üyeliği ile network hizmeti sağlayacaktır.
Prof. Dr. Murat Kasımoğlu (Proje Koordinatörü), Mehmet Ballıbaba (Eğitmen CFO), Ertan Akbulut (Tiryaki Agro CFO), Bülent Beydüz (Erdemir Grubu CFO)’ün eğitim vereceği programın bazı anabaşlıkları şöyle:
· Finansal Risk Yönetimi ve Mali Analiz
· Kurumsal Finansmanın Temelleri
· Birleşme ve Devralmalar
· Bono / Tahvil İhraçları ve Halka Arz
· Yatırım Proje Değerlendirme (Capital Budgeting) ve Proje Finansmanı
· Finansal Modelleme, Bütçe ve Karlılık
· Liderlik ve Stratejik Yönetim
· İç Kontrol ve Suiistimallerin Önlenmesi
Eğitimler Kültür Kent Vakfı’nda yapılacak ve toplamda 26 saat sürecek. Programla ilgili detaylı bilgi edinebileceğiniz link şöyledir: www.cfoprogrami.com
Bu bir ilandır.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?