Erkek modası kadınla yarışıyor

Kuran ile markanın Türkiye’deki konumunu ve rekabette nasıl öne çıktıklarını konuştuk...

19.12.2017 12:15:000
Paylaş Tweet Paylaş
Erkek modası kadınla yarışıyor

Brooks Brothers özellikle iş dünyasına yönelik koleksiyonlarıyla ön plana çıkan bir hazır giyim şirketi. Amerika’nın en eski giyim markaları arasında yer alan ve dünya genelinde 298 mağazasıyla faaliyetlerini sürdüren Brooks Brothers, Türkiye’de henüz 5 ilde operasyona sahip. İş dünyasının saygın ismi Rahmi Koç’un çok beğendiği ve özel girişimi olarak Türkiye’ye getirdiği markanın Türkiye operasyonun başında ise Füsun Kuran bulunuyor. Brooks Brothers Türkiye Genel Müdürü Füsun Kuran, markanın Türkiye’deki performansından memnun. Tüm pazarlar arasında son 5 yıl içinde en hızlı büyüyen operasyon olduklarını söylüyor. Bu hızlarını da güçlü koleksiyonlarına bağlıyor. Özellikle gömlekleriyle sektörde öne çıktıklarını ifade eden Kuran, “Hiç buruşmayan ve terletmeyen gömleklerimizi tıpkı Coca-Cola gibi özel bir formülle üretiyoruz. Markayı da gömleğimizle tanıtmak istiyoruz” diyor. Brooks Brothers’ın yanı sıra Edwards markasının Türkiye operasyonlarını da şirketin genel müdürü Füsun Kuran yönetiyor. Kuran ile markanın Türkiye’deki konumunu ve rekabette nasıl öne çıktıklarını konuştuk. 

  •  Brooks Brothers’ın ciro, mağaza sayısı bakımından büyüklüğü nedir? 

 Brooks Brothers, Amerika’nın en eski giyim markası… Henry Sands Brooks tarafından 1818’de New York’taki ilk mağaza açılışından bu yana müşterileriyle inanılmaz bir bağ kurarak bugünlere gelmiş. Amerika ve Kanada’da toplam 298 mağazası olan marka bugün Amerika kıtası sınırlarını aşarak, dünya çapında 45 ülkede, 700 ‘ü aşkın satış noktasında hizmet veriyor.  

  • Brooks Brothers’ın Türkiye’de geleceğe yönelik hedeflerini paylaşır mısınız?

 Türkiye pazarına girdiğimizden beri aldığımız olumlu yaklaşımlar sayesinde hızla büyüyoruz. Brooks Brothers’ın Türkiye’deki ilk mağazasını 2013 yılında Zorlu AVM’de, ikinci mağazasını ise 2014’te Akasya AVM’de hizmete sunmuştuk. 2015’te ise Brooks Brothers Ankara Panora AVM ve Brooks Brothers İzmir Konak Pier AVM mağazalarımızı ve 2016 Aralık ayında İstinyepark mağazamızı açtık. Şu an 5 mağazamızla toplam 1.800 metrekareye ulaştık. Edwards mağazacılığımızdaki büyüme oranı da bizim için çok önemli. Multibrand olarak hizmet veren Edwards’ın ana hatlarını zaten distribütörü olduğumuz Brooks Brothers oluşturuyor. Brooks Brothers’ın yanı sıra Replay, Sperry, Graf Von Faber Castell, Anchor&Crew, Anchorage, Batya Kebudi, Ebruly İstanbul ve Armaggan’ın en yeni kadın ve erkek koleksiyonlarından oluşan geniş ve farklı fiyat aralıklarında zengin bir ürün yelpazemiz var. Hedefimiz yeni mağazalar açarak daha çok kişiye ulaşmak. Şu an Akmerkez , Kalamış Marina , Land Of Legends, İzmir Konak Pier ve Oasis Desinger Outlet ile toplam 5 mağazada hizmet veriyoruz. Daha çok kişinin lüks markalara ulaşması için mağaza sayımızı artırmamız gerekiyor. Bayilik sistemiyle bunu 2019’a kadar 20 noktaya çıkaracağız. Yani toplamda Edwards’da 15 yeni şube açmayı planlıyoruz. Yeni mağazalarımızı yine İstanbul başta olmak üzere ancak Anadolu’da da güçlü olacak şekilde açmak istiyoruz. 

  •  Brooks Brothers mağazalarını neden daha fazla yaygınlaştırmıyorsunuz? 

 Çünkü mağaza yatırımı çok fazla. O nedenle şu anda en büyük 5 ilde varız. 

  •  Globalden Türkiye’ye nasıl bakılıyor? 

 Tüm pazarlar arasında son 5 yıl içinde en hızlı büyüyen ülke konumundayız. 

  •  Brooks Brothers’ın hedef kitlesi kimler? Hedef kitleyi genişletmeyi düşünüyor musunuz? 

 Brooks Brothers, kaliteli giyinmeyi tercih eden tüm stillere seçenek oluşturabilen bir marka. Biz Brooks Brothers’ı kendine güvenen, gustolu ve güçlü stillerin markası olarak ifade ediyoruz. Kadını da erkeği de belli bir stil anlayışına sahip, kaliteli giyinmeyi seven kesimden oluşuyor. Casual giyimimizde de en az takım elbiseler kadar iddialı ve kaliteli tasarımlar sunuyoruz. Takım elbiselerimiz, ayakkabılarımız ve özellikle de gömleklerimiz dünya çapında kendi ünlerini salmış durumda. Yine kadın koleksiyonlarımızda da gardıropların vazgeçilmezi zamansız parçaları tercih ediyoruz. 

  • İş dünyasında, özellikle erkek giyiminde ne gibi trendler öne çıkıyor?

 Günümüzde erkek yöneticiler artık daha fazla trendleri takip ediyor, özellikle renk kullanmayı seviyorlar. Özel dikim takım elbise ve gömlekler, klasik ve slim fit takımlar, lacivert ve gri tonlardaki tasarımlar ilk tercihleri arasında yer alıyor. 10 yılda erkek modası tüm dünyada büyük bir gelişim yaşadı. Günümüzde erkek modası, kadın modasıyla yarışıyor diyebiliriz. Artık erkek moda haftaları da en az kadın moda haftaları kadar ilgi görüyor, erkekler nasıl göründüklerini daha fazla önemsiyor ve giyimlerine daha fazla bütçe ayırıyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz