KSS projeleri itibar sağlıyor

Şirket, hayat kalitesi, sağlığın gelişmesi ve gençlere yönelik kurumsal sosyal sorumluluk projelerine odaklanıyor.

1.03.2011 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
KSS projeleri itibar sağlıyor

AstraZeneca, ilaç sektörünün en güçlü oyuncularından biri. Güçlü olmanın sorumluluğunu, topluma değer katarak yerine getirmeye çalışırken bunu da kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle gerçekleştiriyor. Şirket, son 3 yıldır "İlk Yardıma İlk Adım Projesi"ni yürütüyor. Bu proje kapsamında anne ve babalarından uzak olan çocukları ilk yardım konusunda eğitiyor. 65 ilde, 181 okul ve 33 bin 965 öğrenciye ulaştıklarını belirten AstraZeneca'nın Türkiye başkanı Herve Dussart, farklı projelere yöneleceklerini söylüyor. AstraZeneca, kurumsal sorumluluk projeleri için her yıl minimum 100 bin dolarlık bir bütçe ayırıyor. İlaç sektöründe geçtiğimiz yılın zorlu geçtiğini hatırlatan Dussart, herkesin bütçelerde kısıtlamaya giderken kendilerinin kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) projelerinde hiçbir bütçe kısıtlaması yapmadıklarını anlatıyor.

AstraZeneca'nın Türkiye Başkanı Herve Dussart, sorularımızı şöyle yanıtladı:

Capital: AstraZeneca'nın sosyal sorumluluk politikasından bahseder misiniz?
- AstraZeneca, kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında en çok hayat kalitesi, sağlığın gelişmesi ve gençlere yönelik çalışmalar üzerine odaklanıyor. Türkiye'de KSS olarak yöneldiğimiz kitle de "gençler". Bu konseptte yürüttüğümüz projenin adı, "İlk Yardıma İlk Adım". 3 yıl önce başladığımız bu çalışmayı, TOÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle hayata geçirdik. Proje için özellikle Yatılı İlkoğretim Bölge Okulları (YİBO) ile iletişime geçildi. Anne ve babalarından uzak çocukların ilk yardım konusunda bilinçlendirmesini amaçladık. Proje kapsamında, her ay 2 ildeki ilköğretim okullarında, doğru bir ilk yardım için gerekli bilgileri aktarıyoruz. Gidilen her okula bir ecza dolabı hediye ediyoruz.

Capital: Bu projeyle bugüne kadar ne kadar kişiye ulaşıldı?
- AstraZeneca olarak bu çalışma ile proje ortaklarımızla beraber öğrencilere temel ilkyardım kurallarını öğretmeyi hedefliyoruz. 65 ilde, 181 okula ve 33 bin 965 öğrenciye ulaşıldı. Önce bu gibi durumlarda ne tür acil yardımlarda bulunmaları gerektiğini anlatıyoruz, canlandırmalar gerçekleştiriyoruz, çizgi film izletiyoruz, tiyatro oyunu sergiliyoruz. Tüm katılan çocuklara MEB'in hazırladığı bir ilk yardım el kitapçığı dağıtıyoruz. Sonra onlara çok basit ve küçük bir sınav gerçekleştiriyoruz. Bu öğrenmenin çok etkili bir yolu oluyor. Çocukların çok hoşuna gidiyor. Bu yılın sonunda 50 bin öğrenciye ulaşmış olacağız.

Capital: Farklı projeler var mı?
- Proje bu yıl sonunda farklı bir yaklaşımla devam
edecek. Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında olmayan farklı işlerimizde de gençlere odaklanıyoruz. Bunlardan biri, gençlere hastalıkların nasıl geliştiğini anlatmak. Bu konu ile ilgili önemli çalışmalarımız mevcut. Burada Metabolik Sendrom Derneği ile işbirliği içindeyiz. Aynı zamanda şehir ve kırsal kesimlerdeki gençlerle ilgili çalışmalar da var.~

Capital: Türkiye'de KSS için ne kadarlık bir bütçe ayırıyorsunuz?
-  Her yıl 100 bin dolarlık bir bütçe ayrılıyor. Biliyorsunuz, geçen yıllar ilaç sektörü için oldukça zordu. Herkes bütçe kısıtlamasına giderken biz sosyal sorumluluk projelerimizde hiçbir kesintiye gitmedik. Çünkü bu projeler bizim için çok önemli.

Capital: KSS projelerinizle ilgili özel bir takımınız var mı?
- Var ama bu işe teknik açıdan bakarsak bu sınırlı bir sayı olur. Ama çalıştığımız kişiler ve iş ortaklarımızı alırsak sayamayacağımız kadar büyük bir takımdan bahsediyoruz.

Capital:  Son dönemde ilaç sektöründe KSS projelerine ilgi artıyor mu? Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde sadece ilaç sektöründe değil, tüm sektörlerde artış görüyoruz. Ben kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin ve bu projelerde kurulan güç birliklerinin, ülkelerin sosyal gelişimleri açısından son derece yararlı olduklarını düşünüyorum. Bu projelerle milyonlarca insanın hayatına dokunabiliyorsunuz. Küçük de olsa fark yaratıyorsunuz.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz